Dolar 18,8869
Euro 20,0786
Altın 1.115,19
BİST 5.326,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Misina ağ kullanımına tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, balıkçılara rastgele diyerek misina ağlara yasak istedi…

Misina ağ kullanımına tepki
Ağustos 29, 2022 6:37 am
222

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 15 Nisan 2022 tarihinde başlayan balık avı yasağının sona ermesine sayılı günler kala, “Vira Bismillah” diyerek 1 Eylül gecesi itibariyle denize açılacak olan tüm balıkçılara kazasız, belasız ve bereketli sezonlar dilerken, misina ağlara olan tepkisini de dile getirdi.
VİRA BİSMİLLAH DEMEKLE BOL BALIK YAKALANMIYOR
Şartlar ve koşullar ne olursa olsun gelecek nesilleri düşünmek zorunda olan sorumlu ve sağduyu tüm tekne sahipleri ve balıkçıların, sürdürülebilirlik adına denizlerdeki nimetlerine sahip çıkmaları, onları korumaları, boy ve yasak limitlerine uymaları yönünde hatırlatma yapan  CHP’li Tığlı, “üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde balıkçı teknesine, esnaf tezgâhına, vatandaş sofrasına balık bekliyor. Vira bismillah demekle bol balık yakalanmıyor. Bol balık koruma demek, kontrol demek, denetim demek. Sürdürülebilirlik demek. Bunu da yapacak olan ticari teknede ki balıkçılar ile Tarım ve Orman Bakanlığı’dır” dedi.
MİSİNA AĞLARA İZİN VERENLERİN SORUMLULUĞU AĞIR OLUR
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı; “balıkçılarımıza sürdürülebilirlik için 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 5/1 numaralı ticari amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkında çıkartılan Tebliğ’de yer alan kurallara harfiyen uymaları gerektiğini hatırlatıyorum. Dünyanın ve Avrupa’nın birçok ülkesinde canlılara olan zararları nedeniyle yasaklanmış olan Misina Ağ kullanımı bizim denizlerimizde de yasak. Ancak duyuyoruz ki Tarım ve Orman Bakanlığı denizlerimizde tekrar Misina Ağ kullanılmasına izin verecekmiş. Zararları nedeniyle daha önce bunu siz yasaklatmadınız mı? Şimdi ne oldu ne değişti de ya da kimlerin sizden böyle bir talebi oldu da serbest bırakacaksınız. Su altında onlarca yıl kalabilen bu misina ağların kullanımına kim izin verirse bilsin ki o doğa düşmanıdır. Canlı düşmanıdır.
Bakanlığın bürokratlarına, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün amirlerine, memurlarına seslenmek istiyorum. Sakın ola ki misina ağların kullanımını denizlerimizde serbest bırakacak bir uygulamaya evet demeyin. Bunun sorumluluğu da yaptırımı da vicdani yükü de ağır olur” çıkışını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.