Dolar 18,8996
Euro 20,0688
Altın 1.121,95
BİST 5.153,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 15°C

Şengün’den şok suçlama!

HES konusunda Türkiye’de duayen olarak kabul edilen Giresunlu hemşerimiz Halil İbrahim Şengün’ün Çanakçı 1 HES’te yaşananlar gündem oldu.

Şengün’den şok suçlama!
Temmuz 26, 2022 6:25 am
205

Sosyal medya hesabı Facebook’tan açıklamada bulunan Halil İbrahim Şengün, Giresun Valisi ve Çanakçı Kaymakamlığını sabotaj düzenlemekle suçladı.

Şengün açıklamasında şunlara yer verdi; “Vali ve Kaymakam santrale yapılan suikastın verilen hasarın hesabını vermek ve sormak zorundadır. Çin’den gelen malzemelerin ünitelere montajı yapıldı;

19.06.2022 tarihinde pazar günü her yer kapalı iken Vali ve Kaymakamın izni ile izinsiz olarak Santrale girilp suikast ve saldırıda bulunulmuş Sasntrale hasar vermişlerdir.  Santralin bulunduğu yörede Şahıs arazisinde selden kaynaklanan 28.07.2021 tarihinde meydana gelen heyelandan dolayı Santralin Ünitelerinde hasar meydan geldiğinden bahsedilerek, üstelik tamamen yalan ve iftira edilerek Santralin hiçbir Ünitesinde heyelandan kaynaklı hasar olmadığı kesin ve net olarak ortada iken izinsiz zorla Santrale girilerek hasar ve zarar verilmiş suikast ve sabotaj yapılmıştır.  Şahıs arazisinde meydana gelen heyelandan sonra dahi 19.06.2022 tarihine kadar Santral elektrik ürettiği halde, Santralin çalışanlarından dahi izin almadan, Şirketin hiçbir yetkilisine haber vermeden, tebligat yapmadan Giresun Valisinin hukuk dışı şekilde Çanakçı I HES Santralinin Kumanda Sistemlerinin ve Ünitelerinin bulunduğu Kumanda Odalarına Santrale suikast yapanları izinsiz sokması üzerine, Santrale çok ciddi şekilde hasar verildiği sabotaj ve suikast yapıldığı tespit edilmiştir. Santrale giren hainler ve suikastçılar sistemi çalıştıran kabloları yerinden çekip koparmak suretiyle kısa devre yaptırıp, Ünitelerde Entegre parçalar, Bobin ve Rolelerin yanmasına sebep olmuşlardır. Çanakçı Kaymakamı ve DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısının 14.06.2022 tarihinde Kaymakamlık Makamında yapılan toplantıda istekleri üzerine kurulmuş olan Üniversite Öğretim Üyelerinden oluşan Bilirkişi Heyetinin  Santralde hasarla ilgili Bilirkişi İncelemesi yaptıkları 30.06.2022 tarihinde Santrale hasar ve zarar verildiği tespit edilmiştir. Bilirkişiler 07.07.2022 tarihinde Santralin hiçbir Ünitelerinde hasar olmadığı, Şahıs arazisinde olan heyelanın Şirket tarafından temizlendiği, yolların açık olduğu, Santralin işletilmesinde  sakınca olmadığı,  işletmeye devam yönünde rapor verdiler.  Santrale verilen hasar ve zararın giderilmesi için  20 günlük yoğun ve acil çalışma ile Çin’den yanan parçaların tamamı satın alınmış, Uçak kargo UPS ile  hızla Türkiye’ye getirilmiştir. Gümrükten malzemeler teslim alınmış, bugün itibariyle Santralin gördüğünüz Ünitelerinde zarar verilen ve yanan parçalar sökülmüş, yeni gelen parçaların yerine montajı yapılmıştır. Santralde su olmadığından Ünitelerde montajı yapılan parçaların kuru testleri yapılmış, Üniteler hazır hale getirilmiştir. Kısa süre içinde Santralde su devreye verilecek, çalışan ekip ıslak testini tekrar yapıp Üniteleri devreye alacaktır. İnşallah başka suikastlar ortaya çıkmaz şayet yeni suikastlar ortaya çıkarsa bunun hesabını Santrale bu hainleri kim sokmuş ise nasıl verecek hep birlikte göreceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.