Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C

Şenlikoğlu TGRT’nin konuğu oldu

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, TGRT Haber’de yayınlanan Günaydın Türkiye programının konuğu oldu.

Şenlikoğlu TGRT’nin konuğu oldu
Aralık 10, 2022 7:49 am
121

Gazeteci Cem Küçük’ün sunduğu programda Başkan Şenlikoğlu, geride bıraktığı görev süresinde yapılan hizmetleri canlı yayında kamuoyu ile paylaştı.

Son 3,5 yılda şehirde ciddi bir değişim yaşandığını söyleyen Başkan Şenlikoğlu: “Göreve başladıktan sonra özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin desteğiyle ile 2 milyar TL’ye yakın bir yatırım yaptık. Sel afeti borç yükü gerekçe oluştursa da, insanımızın hizmet beklentisi vardı. Temel belediyecilikle başladığımız hizmet atağını projelerimiz ve sosyal kültürel belediyecilik ile taçlandırarak dört yıla yakın süredir şehrimizde çok ciddi bir değişim yaşattık.” dedi.

Temel belediyecilik dışında çeşitli projeleri de hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Şenlikoğlu: “Temel belediyecilik kapsamında yerin altına yapmış olduğumuz yatırımların dışında üstyapıda yaptığımız yatırımlar ile çalışmalarımızı görebilirsiniz. Giresun’un bir turizm şehri olduğu gerçeğiyle birlikte turizm eksenli ilerlemeye çalışıyoruz. Turizmle alakalı bütün argümanlarımız var. Turizm ve şehrimizin insanına yönelik çalışmalarımıza öncelikle sahilimizden başladık. 17 km uzunluğundaki sahil şeridimizi ve şehrimizin merkezi konumunda yer alan M.Ö 3.500’lü yıllara kadar uzanan yerleşim yeri kale mevkiimizi aydınlattık. Bununla birlikte plajlar bölgemizde proje uyguladık ve 2 kilometre uzunluğunda eşsiz bir plajı hizmete sunduk. Karadeniz’in tek adası olan adamız, eşsiz güzellikteki yaylalarımız, yöresel yemeklerimiz ile şehrimizi turizm için bir cazibe merkezi haline getirelim. Turizm demek aynı zamanda vatandaşımızın işi demek.

Şehrimizde 5 yıldızlı otel eksiğimiz vardı. Girişimci arkadaşlarımızın ilgisi ve Cumhurbaşkanımızın özel talimatıyla iki adet beş yıldızlı otele kavuşacağız. Bunlardan bir tanesinin yapımı başladı, diğerinin yapımına da kısa sürede başlanacak. Zira öncelikli olarak turistin öncelikle kalacağı yer önemlidir. Tanıtım konusundaki eksikliğimizi gidermek için de özel bir çalışma başlattık.” diyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Görev süremizde 60’ı aşkın büyük projemizi tamamladık. 21 alandaki projelerimizin yapım süreci devam ediyor, birçoğunun önümüzdeki aylarda açılışlarını gerçekleştireceğiz. 26 alandaki projelerimizi de çalışmaya devam ediyoruz. Kısa zamanda da bu projelerimize kazma vuracağız.

Özellikle pandemi sürecinde başlayarak gurbetten Giresun’a geri dönüş başladı ve devam ediyor. Memnuniyet verici bir durum. Bunun için de bir altyapı oluşturmaya çalışıyoruz. Öncelikli olarak nüfusumuz giderek arttığı için şehrimizi vatandaşımıza kaliteli hizmeti sağlamak için büyük projelerimizi gerçekleştiriyoruz.

Doğu Park projemiz adamızın tam karşısında. Buraya geçmişte çöp dökülüyordu, biz ise yaşam alanı ve galericiler sitesi projesi uyguluyoruz. Yüzde 20’sini bitirdiğimiz bu proje şehrimizin adeta cazibe merkezi olacak.

Göreve geldiğimizde altyapımız kötüydü, bu yönde büyük yol aldık. Asbest boruları değiştirdik. AB projesi kapsamında atık su projemizi başlattık. Karadeniz’de arıtması olmayan tek il Giresun’du. 6 ay önce başlayan bu projemiz son teknoloji ile devam ediyor.

Şehrimizin 100 yıllık su sıkıntısını çözecek bir su projesine girdik. İkisu bölgesinden su temin edeceğiz. Bu proje için Cumhurbaşkanımız acele kamulaştırma kararı çıkardı.

Temel belediyeciliğin yanında kültürel belediyeciliğe de büyük önem veriyoruz. Eski stadyum yerine yapılacak olan Millet Bahçemiz yeniden ihale edildi. İnşallah kısa sürede yüklenici firma yapıma başlayacak ve kısa sürede tamamlanacak.

Bizim kurduğumuz evde bakım hizmetleri birimimiz yoğun bir çalışma uyguluyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ev temizliği, kişisel bakım ve ulaşım sorunları anında çözülüyor.

Kitap fuarımızın üçüncüsünü gerçekleştirdik, son fuarımızda 110 binin üzerinde bir ziyaretçimiz vardı. Şehrimize 3 bilgi evi açtık. Bu Karadeniz’de yapılan yeni bir uygulama. Öğrencilerimiz arta kalan zamanlarını burada geçiriyor. Bilgi Evlerine 100-200 gencimiz gelir derken şu an 2.000’i aşkın öğrencimiz var.

Güzel şehrimizde trafik sorunumuz var. Şehrimizin ana girişinde sahil yolunda önemli bir trafik ve kavşak sıkıntımız mevcut. Sorunu çözmek için dal-çık yapmaya çalışıyoruz. Bu proje için Cumhurbaşkanımız Ulaştırma Bakanımıza gerekli talimatları verdi.

Şehrimizin doğu çıkışında yer alan Uzuncakum mevkiinde Karadeniz in en büyük balıkçı barınağını yapıyoruz. Yeni hayvan pazarı ve sebze meyve hali kuruyoruz. Fındık tüccarlarımızı şehir merkezimizin dışına alıyoruz. Hizmet binamızı tek noktada topladık.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.