Dolar 18,8800
Euro 19,9946
Altın 1.110,59
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 13°C
Cts 13°C

Sonunda Güzel Bir Hayat

Ekim 27, 2022 7:06 am
171

Hayat, yaşam denilen şey kimilerine göre çok yavaş geçer, kimilerine göre ise eziyetten hiç bir farkı yoktur. Ancak o kişiler çok küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırıyorlar, işte onlar yaşamıyorlar seyrediyorlar da işte ondan.

Gerçek te ise bu hayatın çok kısa bir film şeridinden hiçbir farkı bulunmuyor ki.

Bu “film” kavramı sinema sektörü nün bir ana can damarıdır.

Tabii ki bu sektörde de bu korona vakasında çok büyük bir yıkım, tahribat söz konusu olmuştur. Durum aleni bir şekilde ortada. Burada ” gerçek” kavramı bir realitenin ta kendisidir.

Bu “reel” kelimesinin mana açısından çıkıyor olduğu sonuçta, “gerçekler acıdır” sözlerinin anlam karmaşasına takılıp kalmış şey-seylerden ibarettir. Acı varmı acı? Bu soru-meal ya asıl manası olan vede vücudumuzdaki “👅”organı üzerindeki papillalar tarafından algılanarak beyne iletilerek hissedilen bir tatla, duyuyla alakalıdır ve yahutta mutluluk kavramının insana-canlilara yaşatmış olduğu hissin-duyunun tam  tersidir.

Başlıktaki “güzel hayat” ikilisi, yani bir tatlı hayat cesnisinin bir versiyonudur. Tabii ki başlık bahsi geçen bu iki kelimeden ibaret değildir.

En başında da, “nihayet” kelimesiyle anlamdas olan bir sözcük bahis konusu olmuştur.

Eğer toparlayacak olursak, üçü bir arada denilsede tam yeri ve zamanı dir.

Aradaki “bir” kelimesi ise buna sizlerde inaniniz ki, gitti bağıra bağıra. İşte bu çığlık en ücra köşelerde dâhi isitiliyor ki; bu beş duyu organı da bir ara ya toplansın varsın. Sırasıyla; kulak, göz, burun, dil, deri olarak geçen bu vücut parçalarının toplamıdır. Doğadaki bu beş duyu organı da sadece omurgalı hayvanlar sınıfındaki canlıları çevrelemiştir.

Diğer canlı sınıfındaki canlıların vahametini merak edecek olursaniz da; artık ortada kuyu var yandan geç..!

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
Ocak 14, 2023 6:10 am
Kasım 13, 2022 7:22 am
Kasım 23, 2022 8:23 am
Ekim 7, 2022 8:01 am
Aralık 15, 2022 8:28 am
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.