Dolar 18,8620
Euro 19,8932
Altın 1.097,29
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Talim ve Tashih-i Huruf Kursu açıldı 

Giresun İl Müftülüğü, din görevlilerine yönelik “Talim ve Tashih-i Huruf Kursu” başlattı. 

Talim ve Tashih-i Huruf Kursu açıldı 
Aralık 20, 2022 6:30 am
130

Kur’an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla açılan “Talim ve Tashih-i Huruf Kursu” eğitimleri kapsamında ikincisi açılan kursa 17 din görevlisi katıldı.

19 Aralık, 17 Mart tarihleri arasında üç ay sürecek kursta Kur’an-ı Kerim okumaları, talim ve tecvid uygulamaları, ezber okumaları, Kur’an-ı Kerim meâl okumaları, ilmihâl dersleri, hitabet esasları ve dini mûsikî dersleri verilecek.

Kursu ziyaret ederek açış konuşması yapan İl Müftüsü Ramazan Topcan din görevlilerini tebrik ederek başarı dileklerini iletti.

İl Müftüsü Topcan, burada yaptığı konuşmada tebliğ ve irşatta dil ve üslup konusunun önemine değindi. Din görevlilerinin günün şartlarına göre irşat dilini güncellemesi gerektiğini belirten Müftü Topcan, “Eğitim yenilenmektir. Eğitim insanları yeniler ve değiştirir, insanlar da dünyayı değiştirir. Din hizmetlerinin kalitesi için değişime ve gelişime açık olmalıyız. Bu anlamda kendinizi geliştirme yönündeki çabalarınız bizler için de çok önemlidir. Mutlaka kendinizi yenileyin. Sürekli okuyun.” dedi.

Din görevlilerinin temsil makamı olduğunu ifade eden Topcan, “Güçlü bir şahsiyet olabilmek için kendimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Kamil, kişilik ve erdem sahibi bir din görevlisinin sokaktaki yürüyüşü bile derstir. Vav’ı oradan, cim’i buradan derken asıl manayı ihmal etmemeliyiz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.