Dolar 18,8843
Euro 20,1597
Altın 1.117,40
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Tatlı: Vatandaşlarımız projeye büyük ilgi gösteriyor

AK Parti Giresun Milletvekili Kenan Tatlı, TOKİ’nin yüzyılın konut projesi ödemelerindeki taksitlerde fiyat artışı yaşanacağı iddiaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Tatlı: Vatandaşlarımız projeye büyük ilgi gösteriyor
Eylül 27, 2022 1:40 am
190

Tatlı, “muhalefetin her zaman yaptığı vatandaşlarımıza aldatmaya yönelik açıklamaları ve yalan beyanlarıyla halkımızın bu büyük projeyi karalamaktan başka bir şey yapmadıkları ortadadır” dedi. İl Başkanı Tatlı, vatandaşların projeye büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Oysaki TOKİ resmî web sitesindek, metinde yer alan ‘Hak Sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır’ ifadesini tam anlamayarak, yada anlamamaya çalışarak “memur maaş artışı oranı” ibaresi üzerine yoğunlaşarak, vatandaşların zihninde karmaşa yaratmaya çalışmaktadır. Ancak görüleceği gibi, metnin devamında “idarece tespit edilen oranda artış yapılacaktır” ifadesi yer almaktadır. Bu detayı görmezden gelmek vatandaşlarımızı aldatmak değil de ne olabilir. Dikkat edilirse, memur zammı sadece bir kıstas olarak alınmıştır. Buradaki amaç, kira artışının vatandaşların alım güçlerini düşürmeyecek oranda yapılmasıdır. Yani TOKİ konutlarındaki kiralarda (taksitlerde) yapılan artış, vatandaşların maaşlarındaki artıştan daha azdır. Böylece konut projelerine başvuran vatandaşların alım güçleri düşmemektedir. Nitekim son yıllardaki artışlara bakıldığında, TOKİ’nin yaptığı kira artışlarının, memur zamlarının altında olduğu görülecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 80 yılda yapılmayan icraat ve hizmetleri 20 yıla sığdıran Türkiye, attığı adımlarla genç-yaşlı, kadın-erkek demeden her vatandaşının hayatını kolaylaştırmaktadır. Nitekim yukarıda anlatılanlardan da görülebileceği gibi, vatandaşların enflasyon karşısında sorun yaşamaması için atılan birçok adımdan biri olan “yüzyılın konut projesi”, vatandaşları mağdur etmeyi değil, onlara destek olmayı amaçlamaktadır. Vatandaşların projeye olan yoğun ilgisi de bunun en net ispatıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.