Dolar 18,8855
Euro 20,0343
Altın 1.103,98
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 12°C

TEGV her çalışmalarını sürdürüyor

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir” diyerek 27 yıl önce çıktığı yolculuğunda bugüne kadar 3 milyonun üzerinde çocuğa dokundu. Bugün de 27 yıldır olduğu gibi her çocuğun temel hak ve özgürlüklerini savunan ve nitelikli eğitime erişim hakkı için çalışan TEGV, etkinlik noktalarında ve uzaktan atölyelerinde ‘Çocuk Hakları’ konusunda çocukları bilinçlendiriyor, çocukların haklarını savunmaları için onlara özgüven aşılıyor.

TEGV her çalışmalarını sürdürüyor
Kasım 20, 2022 7:37 am
133

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 20 Kasım 1989’de kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin ardından her yıl 20 Kasım, Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kabul ediliyor. 27 yılda 95 bin gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara eğitim desteği vermeyi sürdürüyor. Farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen tüm çocuklara kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı veren TEGV, 24 ilde 8 Eğitim Parkı, 28 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği ile toplam 55 etkinlik noktasında çocuklara eğitim desteği veriyor.

DİNLENME, BOŞ ZAMAN DEĞERLENDİRME, OYNAMA HER ÇOCUĞUN HAKKI

Daha iyi bir geleceğin ancak haklarının farkında, bilgili, birikimli, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmekle mümkün olduğuna inanan TEGV, 55 etkinlik noktasında ve uzaktan eğitim imkanlarıyla çocukların kendi hakları olduğunun farkına varmaları için çeşitli atölyeler düzenliyor ve çalışmalar yürütüyor. TEGV, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde her çocuğun; dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, yaşına uygun eğlenceli aktivitelerde bulunma, kültürel ve sanatsal yaşama özgürce katılma hakkı gibi başlıca çocuk haklarına vurgu yaparak çocukların sahip oldukları haklara dikkat çekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.