Dolar 18,8959
Euro 20,0584
Altın 1.122,20
BİST 5.212,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 15°C

Ticari göçün önüne OSB ile geçilmeli

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, tedbir alınmadığı taktirde yörenin geri gideceğini kaydetti.

Ticari göçün önüne OSB ile geçilmeli
Temmuz 20, 2022 6:03 am
214

Çakırmelikoğlu, Giresun’un iç bölgede yer alan ilçeleri Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk bölgelerinde azalan ticaret hacminin esnaf göçünü tetiklediğini belirtti. Çakırmelikoğlu, “Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk bölgesinde işletme göçünün önüne OSB yatırımı ile geçilmelidir” dedi.

Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu,“Kelkit havzasının en önemli ve doğal bitki örtüsüne sahip yöresi Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri son dönemde ciddi sorunlar ile boğuşmaktadır. Kalkınmada istenen performansı gösteremeyen özel sektörün yavaş yavaş göç ettiği, sanayisinin olmadığı bölgenin acilen tedbir kapsamında ek planlamaya alınması gerekmektedir. Bölgenin vatandaş göçünün doğurduğu ciro kayıplarının esnaf göçünü de beraberinde getirdiği ortadadır. Bu kapsamda gereken acilen bölgeye Organize Sanayi Bölgesi yapılması, bölgenin üretim altyapısına yönelik tesislerin teşvik edilmesi şarttır. Aksi taktirde önümüzdeki ilk on yıllık dilimde yörenin kalkınmadan ziyade, kasabaya dönüşmesi daha muhtemel gözükmektedir. Geçici yatırımlar ile bölgenin kalkınamayacağının artık gözle görülür boyuta ulaştığı Kelkit Havzası dahilinde Giresun sınırları içinde öncelikle tarım ürünleri imalatına yönelik OSB oluşturulma, markalaşma ve kurumsallaşmanın da altyapısı teşvik edilmelidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.