Dolar 18,8987
Euro 20,0611
Altın 1.120,54
BİST 5.274,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Tığlı: Fındık maliyetlerinden bihaberler

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamamış olduğu 54 lira fındık fiyatıyla rekor oranda artış gösteren üretim maliyetlerinden bihaber” dedi.  

Tığlı: Fındık maliyetlerinden bihaberler
Ağustos 2, 2022 6:27 am
167

“Giresun Kalite” fındıktan haberi dahi olmayan bir zihniyetin Giresun’u fındık üretimi yapılan “vesaire” iller kategorisine dahil etmesi ve dünya çapında tescillenmiş Giresun kalite fındığı yok saymasının affedilebilir bir durum olmadığını ifade eden CHP Milletvekili Tığlı, “Türk Lirası, Dolar Kuru ve artan fındık maliyetleri karşısında uluslararası tekellere kaybettiğimiz milyon dolarların hesabını vereceksiniz” açıklamasını yaptı.

Milletvekili Tığlı, “Cumhurbaşkanı, alfabeye yeni başlayan bir çocuk gibi fındığın A-B-C’sini öğrenseydi bu kadar yanlışa ve ikileme düşmezdi. Dünyanın en kaliteli fındığının üretildiği yerin Giresun olduğunu ve dünya çapında tescillenmiş Giresun Kalite fındık için fiyat verilmemesini bilgisizlik ve vurdumduymazlık” olarak değerlendirdi.

FINDIĞA KAÇ LİRA VERDİĞİNİZ BELLİ DEĞİL

Hadi fındığa 3 dolar dahi diyebilecek yüreğiniz ve bilginiz yoktu. Peki nasıl olur da bu fiyatın içine on yıldır artırmadığınız alan bazlı desteği, üç kuruşluk gübre ve mazot desteklerini dahil edip fiyat verme gafletine düşersiniz? diyen CHP’li Tığlı, “1000 liradan bahçe temizleten 300 liradan fındık toplatan üreticinin bu fiyatlardan memnun ve mutlu olduğunu düşünmek tam bir vurdumduymazlıktır. “Şimdi Fındığa siz kaç lira verdiniz? diye de sordu.

SİYASİ TROLLERİNİZİN AVUÇLARI SU TOPLADI

Tığlı, “her fırsatta üreticiye ihtiyacın kadar ürün sat! Bekle fiyat artacak diyen ama bağda bahçede izi olmayan ne kadar siyasi trolünüz varsa koro halinde hepsinin elleri sizi alkışlamaktan su topladı. Fındık üreticimizin geleceği, iktidar eliyle serbest piyasa denilerek uluslararası sermaye gruplarına terk edildiği bir kez daha görülmüştür. Günü geldiğinde Giresun üreticisi alınterinin hesabını sorar ve sizi bu yaptığınıza pişman eder” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.