Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

TKDK’dan ev pansiyonculuğuna destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü kırsal turizm yatırımlarına hibe desteği sağlamaya devam ediyor.

TKDK’dan ev pansiyonculuğuna destek
Ocak 11, 2023 7:28 am
94

Nüfusu 20 binin altında olan kırsal alanlarda yapılacak konaklama tesisleri, yeme içme ve rekreasyon tesislerine %55 hibe desteği sağlayan TKDK, yeni çağrı döneminde de yatırımcılarını desteklemeye devam edecek. Pansiyonlar veya mikro/küçük ölçekli konaklama tesislerinin kurulması için inşaat işleri, donanım tefrişat, eşya alımları desteklenecek bu suretle mevcut binalarda yatak & kahvaltı odalarının yenilenmesi de ayrıca destek kapsamına alınmış olacak. Bir pansiyonun Turizm İşletme Belgesi alabilmesi için oda sayısının minimum 5 ve bir resepsiyon (lobi) alanının olması gerektiğini belirten TKDK İl Koordinatörü Serdar Kurşun, “5 oda ve resepsiyon şartı oluşması halinde, ekoturizm kapsamında ev pansiyonculuğu yapmak mümkün olacaktır” dedi. Kurşun, bitişik parsellerdeki bir kaç evin A, B C blokları tarzında 5 odayı geçecek şekilde planlanabilineceğini aktararak, Özellikle yayla bandında tapusu olan konutların pansiyon ve ya otele çevrilmesi için tadilat, tamirat ruhsatı alabilmeleri, imar planında ticari alan olarak işlenmeleri ve bu münasebetle iş yeri kullanım ruhsatlarını konaklama tesisi olarak almaları halinde hibe destek kapsamına alınacaktır. Turizm değeri olabilecek konutlar, evler, mekanlar %55 hibe desteği ile 500 bin Avroya kadar olan yatırımlar, KDV muafiyeti ile birlikte desteklenecektir.Sayın Valimizinİl Ekonomi Toplantısı’nda, ev pansiyonculuğunu destekleyelim talepleri doğrultusunda,ekoturizm kapsamında ev pansiyonculuğunu destekleyebileceğimizi belirttik. Bu konuda Sayın Valimiz tüm yerel yönetimlerin gerekli desteği vereceklerini ifade etmişlerdir. Yatırımcılarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.