Dolar 18,8719
Euro 19,9873
Altın 1.109,96
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 13°C

TMO stokları zirve yaptı!

TMO Genel Müdürü Güldal, TMO’nun 1999 yılından bugüne en yüksek alım faaliyetini gerçekleştirmekte olduğunu belirterek “En yüksek stoku oluşturduk. Bir yandan alımlarımız devam ederken diğer yandan da piyasa regülasyon çalışmalarımızı da yürütüyoruz.” dedi. Güldal, alım sezonunun bitmesi ile TMO’nun piyasa yönetimi çalışmalarına ağırlık vereceğini aktardı.

TMO stokları zirve yaptı!
Ekim 18, 2022 4:21 am
153

Toprak Mahsulleri Ofisi Merkez Birimleri Koordinasyon Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal başkanlığında yapıldı. Genel Müdür Güldal, 2022 yılının Kurumumuz açısından oldukça tempolu geçmekte olduğunu belirterek “Bu yıl çok aktif bir alım politikası yürütüyoruz. Personelimize, özellikle taşra teşkilatımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Büyük bir fedakârlıkla çalışarak faaliyetlerimizi aksatmadan devam ettiriyorlar” dedi.

Güldal, fiyatların hasat öncesinde açıklanmasının ve faaliyet alanımızdaki ürünlere iyi fiyat verilmesinin üreticileri TMO’ya yönelttiğini belirtti. Güldal, piyasa gelişmelerinin sürekli takip edildiğine vurgu yaparak “İhtiyaç duyulduğunda bazı ürünlerde alım fiyatlarımızı güncelledik. Üreticilerimiz alım politikalarımızdan oldukça memnun. 1999 yılından bu yana en yüksek stoku oluşturduk. Bir yandan alımlarımız devam ederken diğer yandan piyasa regülasyon çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Ekmeğe giden yolculukta un fiyatlarını regüle etmeye devam ediyoruz. Diğer yandan besicilerimize uygun fiyatla arpa ve mısır satışını içeren yem regülasyon çalışmamızı tamamlayarak Bakanımıza sunduk. Önümüzdeki dönemde alım sezonumuz tamamen bitmiş olacak. Biz TMO olarak piyasa yönetim çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Kurumsal faaliyetlerimizin tüm sektör paydaşlarıyla koordineli şekilde yürütüldüğünün altını çizen Güldal şunları kaydetti;

“Biz TMO olarak sektörle sıklıkla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu açıdan saha ziyaretlerimiz çok önemli. Hem üreticilerimizle hem de üretici temsilcileriyle bir araya gelerek ilk elden bilgilendirmeler yapıyoruz ve onların taleplerini dinliyoruz. Vatanımız ve milletimiz için çalışmaya, üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.