Dolar 18,8854
Euro 19,9812
Altın 1.108,86
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 13°C

Tosunoğlu: İşbirliğini güçlendirelim

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, okul idareci ve öğretmenlerden öğretmen-öğrenci-veli işbirliğini güçlendirmelerini istedi.

Tosunoğlu: İşbirliğini güçlendirelim
Ekim 20, 2022 7:13 am
167

Müdür Tosunoğlu, Tirebolu ilçesinde okul ziyaretlerinde bulunarak, devam eden eğitim yatırımlarında incelemelerde bulundu. Öğrencilerin öğrenme süreçlerinin verimli olarak sürdürülmesi için öğretmen-öğrenci-veli iş birliğinin önemine vurgu yapan Tosunoğlu, il ve ilçelerde eğitim öğretim kalitesi ve akademik başarının yükseltilmesi için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken azim ve özveriyi göstereceklerine inandığını kaydetti.

Tirebolu Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki spor salonu onarım çalışmaları ile hayırseverce yaptırılan Tirebolu Ahmet Rasim Baş Özel Eğitim Okulu Ek Bina inşaatını gezen Milli Eğitim Müdürü Tosunoğlu, çalışmalardaki son durumunu yerinde gözlemleyerek, gelinen nokta konusunda yetkililerden bilgiler aldı. Tosunoğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlkokulu/Ortaokulu ile yakın zamanda eğitim öğretime başlayacak Tirebolu (BİLSEM) Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti. Burada, Okul Müdürü Ömer Göbel tarafından okulun fiziki durumu ve eğitim öğretim faaliyetleri ile aynı binada eğitime verecek Tirebolu BİLSEM’in hazırlık çalışmaları konusunda Tosunoğlu’na bilgiler sunuldu. İl Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu daha sonra bakım onarım çalışmaları sonrasında 2022-2023 eğitim öğretim yılında Tarihi binasında eğitim öğretime başlayan Tirebolu Anadolu Lisesini ziyaret etti. Okulun onarımına katkı sağlayan hayırsever işadamlarına bir kez daha teşekkür eden Tosunoğlu, tarihi kimliğiyle yenilenen okul binasının, yeni öğretim yılı ile birlikte Tirebolu İlçesine en iyi şekilde hizmet vereceğini ifade etti. Bu vesileyle 2022-2023 eğitim öğretim yılının Tirebolu Anadolu Lisesi özelinde tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Tosunoğlu, okulların öğretmenleriyle de bir araya geldi. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette Tosunoğlu, eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme ve hatırlatmalarda bulunarak, öğretmenlerden çalışmalarını yoğunlaştırmalarını istedi. Ders içi uygulamalar ile Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Bakanlığın http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr internet sitesinde yayımlanan kaynakların kullanılmasının önemine değindi.

ÖĞRENCİ-ÖĞRETMEN DESTEKLEME (ÖDS) SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANALIM

Müdür Tosunoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Öğrenci-Öğretmen Destekleme Sistemi (ÖDS) konusunda bilgilendirmede bulundu. Sistem sayesinde, öğrencilere yönelik bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sağlandığını vurguladı. Sistemde ortaokul ve lise düzeyinde 62 derse ait 62 konu anlatımlı ders kitabı, yaklaşık 60 bin çoktan seçmeli soru, 2 bin 550 ders anlatım videosu ve 12 bin soru çözüm videosunun bulunduğunu ve ders kitapları, konu anlatımları, ders anlatım videoları ve soru çözüm videoları ile desteklenen sistemin çeşitli yardımcı kaynaklara erişim olanağı sunduğunu belirterek, sistemdeki içeriklerin sürekli güncellendiği ve artırıldığı bilgisini paylaştı. Öğretmenlerden ÖDS sistemini aktif olarak kullanmalarını, öğrenci ve velilerini de bilgilendirilerek sistemden azami faydanın sağlanmasını istedi.

Müdür Tosunoğlu daha sonra, beraberindekilerle birlikte Tirebolu İlçesinde kurulumu planlanan Köy Yaşam Merkezi konusunda kapalı köy okullarında incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.