Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 20°C
Pts 15°C
Sal 11°C
Çar 10°C

UFK: bu durumun izaha ihtiyacı vardır

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Hamza Bölük ise, TMO’nun kabuklu fındık satış kararının bir izahı olması gerektiğini kaydetti.

UFK: bu durumun izaha ihtiyacı vardır
Şubat 1, 2023 8:14 pm
78

Bölük, “ne oldu da 1 Şubat’ta daha piyasalar şekillenmeden satış kararı alındı. Velev ki ihtiyaç var, satalım dendi. Peki neden piyasalar 62-63 TL bandında fiyatlanırken, TMO tarafından 58-61 TL gibi bir fiyatla piyasa altında bir fiyat açıklandı. Bu durumun izaha ihtiyacı vardır” açıklamasında bulundu.

UFK ve Giresun Ticaret Borsası Başkanı Bölük yaptığı açıklamada şu ifadelere dikkat çekti;

“2017’den beri fındık piyasasını regüle etmekle görevlendirilen TMO’nun bugüne kadar uygulamalarının doğruluğunu her ortamda dile getirdim. Yaptığı her doğruyu destekledik. Çünkü Türk fındığının regüle edilmesi ve dünya fındığını ve fındık sanayisini de doğru yönetmedeki başarısını takdir ettik ve her fırsatta devamını temenni ettik. Geldiğimiz bugünde; 2017’den günümüze kadar yazılı olmayan bir takvimle piyasa oluşturuldu. En geç Temmuz ayı içinde müdahale alım fiyatı açıklandı, doğru dedik. 3 dolar değerlemesiyle alım yapılacak dendi, doğru dedik. Her yıl Mart ayında günün piyasa fiyatı ya da bir miktar üstünden satım fiyatı açıklandı, doğru dedik. Satışlar kademeli ve aylara bölünerek yapıldı, doğru dedik ve hepsini takdir ederek şükranlarımızı sunduk.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.