Dolar 18,8849
Euro 20,0636
Altın 1.119,08
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Üretici hasat için gün sayıyor

Giresun’un tarımsal alanda en önemli ve birinci geçim kaynağı olan fındık hasadı için her şey hazır.

Üretici hasat için gün sayıyor
Ağustos 4, 2022 6:24 am
230

Giresun’da 2022 yılı fındık hasadı için ev ve bahçelerde tatlı bir telaş var. Fındık bahçeleri hasat için yabani otlardan temizlenirken, evlerde hasatta kullanılacak olan sepet, tente ve çuvallar serentilerden çıkartılıyor, bahçelerde ağız tadıyla yenilen yufkalar açılıyor.

Giresun’da 2022 yılı fındık hasadı için üreticiler resmi olarak sahil kolda 14 Ağustos’ta, ortada kolda 21 Ağustos’ta yüksek kolda ise 26 Ağustos’ta ‘Bismillah’ diyerek bahçelerine girecek. Hasat için her şey hazır. 2022 yılı fındık taban fiyatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alım tarihi ise Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklandı. Üretici hasat için artık gün sayıyor. Son hazırlıklarını yapan üreticilere bereketli ve kazançlı bir sezon dileye Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, verim ve kalite kaybına uğramamak adına üreticilerden hasat tarihlerine riayet etmelerini istedi. Karan, randımanı yüksek ve kaliteli bir ürün için fındığın yerden hasat edilmesini de istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.