Dolar 18,8794
Euro 20,0408
Altın 1.109,55
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Vali Ünlü’den Cumhuriyet mesajı

Giresun Valisi Enver Ünlü, “Aziz Milletimizin tarihine şerefle nakşettiği Kurtuluş Savaşı Destanı’nın son mısrası ve kazandığı hürriyetinin tescili niteliğinde olan Cumhuriyet’imizin 99. yılına ulaşmanın haklı gururu ve sevinci içindeyiz” dedi.

Vali Ünlü’den Cumhuriyet mesajı
Ekim 29, 2022 6:41 am
136

Vali Ünlü, yayımladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser; sahip olduğu vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve şevkle mücadele eden bir ecdadın bizlere en değerli armağanıdır” ifadelerini kullandı.

Giresunluların Cumhuriyet Bayramını kutlayan Ünlü şunları kaydetti;

“Bugün tarih ve dünya, 1923’te ve 15 Temmuz’da milletçe el ele vererek yaptıklarımıza ve büyük ve güçlü Türkiye’nin yükselişine şahit olmaya devam ediyor. 42. ve 47. Gönüllü Alayların ruhu ve Milli Mücadele’mizin onurlu kahramanlarıyla kazandığımız Cumhuriyet’imiz, hiç şüphesiz yeni nesillerin omuzlarında yükselecektir. 1920’lerde Aziz Milletimizin iman dolu göğsünü geçemeyenler bilmelidir ki hepimizden bir parça taşıyan ay yıldızlı hilalin altında bu ülkenin evlatları, eşit ve onurlu vatandaşları olarak sonsuza dek var olmaya devam edeceğiz. Bu ruhla Türkiye Cumhuriyeti; sahip olduğu demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, insanıyla bütünleşmiş gücü ve birikimiyle ikinci yüzyılına Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde emin adımlarla ilerlemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi, ebediyete irtihal eden Devlet Büyüklerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle tebrik ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.