Dolar 18,8777
Euro 20,0002
Altın 1.111,90
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Vali Ünlü göreve davet edildi

Gazetemizin gündeme getirdiği Atatürk’e hakaret eden kişinin Giresun’a davet edilmesine tepki üstüne tepki geldi.

Vali Ünlü göreve davet edildi
Ekim 12, 2022 6:25 am | Son Güncellenme: Ekim 12, 2022 6:53 am
165

Giresun İl Müftülüğü tarafından 15 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olan ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ne Atatürk’e hakaret eden ve hakaretten dolayı hakkında çok sayıda suç duyurusu bulunan Mustafa Demirkan’ın davet edilmesine tepkiler artıyor. Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun Valisi Enver Ünlü’yü göreve çağırarak, bu ismin programdan çıkartılmasını istedi. Karaibrahim yaptığı yazılı açıklamada, “İlimizin imajının bu tür kişiler tarafından bozulmasına ve kötü tanıtılmasına müsaade edilmemesini bekliyoruz” dedi.

GİRESUN VALİSİ ÜNLÜ’YÜ GÖREVE DAVET ETTİ

Karaibrahimoğlu, Giresun İl Müftülüğü’nün düzenleyeceği icazet törenine katılmak üzere davet edilen Mustafa Demirkan’ın Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı görüşleriyle bilindiğini hatırlatarak şunları kaydetti; “Bu kişiyi tüm Türkiye gibi bizler de yeniden ibadete açılan Ayasofya’da düzenlenen bir törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da önünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü zalim ve kafir sözleriyle hedef aldığı konuşmasından tanıyoruz. Hakkında o konuşması nedeniyle sayısız suç duyurusu yapılmıştır. Böyle bir kişinin Kurtuluş savaşına iki gönüllü alayla katılmış, ülkenin düşman işgalinden kurtarılmasında, cumhuriyetin kurulması ve yaşatılmasında önemli katkıları olan bir ilde resmi törene katılmasını, bir mesaj verme, meydan okuma olarak görüyor ve manidar buluyoruz. Ayrıca bu kişinin din ve diyaneti temsil edici hiçbir resmi sıfat ve kimliği bulunmamaktadır. Kuran kurslarını tamamlayan hafız kardeşlerimize icazet verecek özellikte, vasıfta ve nitelikte olan başka birisine bu görev verilmelidir. Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği olarak Giresun Valisi’ni göreve çağırıyor ve bu kişinin programdan çıkarılmasını talep ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.