Dolar 18,8843
Euro 20,0637
Altın 1.118,72
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Ya Allah Bismillah…

Giresun’da ilk kez ‘Fındık Hasat Şenliği’ yapıldı. Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen hasat şenlikte, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Ya Allah Bisimillah” diyerek 2022 yılı fındık hasat sezonunun startını verdi.

Ya Allah Bismillah…
Ağustos 4, 2022 7:54 pm | Son Güncellenme: Ağustos 4, 2022 7:55 pm
276

Şenlikte isli kara demlikte çay demlendi, görsel sanatlar bölümü öğrencileri tarafından resim sergisi açılarak, fındık hasadı resmedildi. Fındık toplama yarışması büyük heyecana sahne olurken, kemençe ve horan eşliğinde pancar ve mısır ekmeği ikram edildi. Fındık toplama yarışmasında Hülya Tozlu ve Hatun Yeşiltaş 27 kg ile birinciliği paylaşırken, Pembe Tozlu 25 kg ile ikinci oldu.

“FINDIĞIN BAŞKENTİ VE KALBİ GİRESUN”

2022 yılı fındık taban fiyatını ortalama 54 lira olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür eden Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, bu yıl fındık rekoltesi ve fındık fiyatının güzel olduğunu ifade etti. Başkan Şenlikoğlu, fındığın başkenti ve kalbinin Giresun olduğunun altını çizdi.

Başkan Şenlikoğlu, bölgede fındığın hayatın her alanında yer aldığını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Giresun’dayız yani fındığın kalbindeyiz, fındığın başkentindeyiz. Giresun kalite fındığın tabii fiyat farkıyla, kalitesiyle Giresun’da ayrı bir yeri var. Bizim yüzyıllardır devam eden fındık üreticiliğimiz aynı zamanda fındığı bizde kültürel bir ürün haline dönüştürdü. Bizim her alanımızda, düğümüzde, cenazemizde, bütün oyunlarımızda, bütün ritüellerimizin içinde hemen hemen bir fındık figürü vardır.”

Vali Enver Ünlü ise bölgede fındık hasadının 14 Ağustos itibarıyla resmi olarak başlayacağını söyledi. Karadeniz için fındığın önemine işaret eden Ünlü, “Fındık Giresun’un ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Aslında fındık Giresun’da bir yaşam tarzı, düğünler, her türlü hazırlıklar, ekonomik faaliyetler, kültürel ve sosyal faaliyetler, her şey fındığa endeksli.” dedi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce fındıkta kalite ve verimi artırma projeleri uygulandığını dile getiren Ünlü, örnek bahçelerde verimi dekarda 300 kilograma kadar çıkardıklarını ifade etti. Vali Ünlü, bu yıl FİSKOBİRLİK tarafından Avrupa Birliği’ne (AB) yapılan başvuru sonucunda Giresun tombul fındığının AB nezdinde de coğrafi işaret olarak tescil edildiğini belirterek, bu fındık türünün Türkiye’nin AB’de tescil edilen 8’inci ürünü olduğunu söyledi. Şenliğe, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nur Köroğlu, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.