Dolar 18,8949
Euro 20,0342
Altın 1.117,75
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Yaparsa DSİ yapar!

Giresun’un en önemli turizm destinasyonlarından olan ve her yıl binlerce turisti ağırlayan Mavi Göl bugünlerde çamur deryasına döndü.

Yaparsa DSİ yapar!
Ağustos 9, 2022 5:39 am
229

Turkuaz renge en fazla dönüştüğü ve en fazla misafirin ziyaret ettiği Ağustos ayında Mavi Göl, bu hafta sonu Cumartesi, Pazar günü resmen çamur rengine dönüştü. Mavi Göl’ü ziyaret eden yerli ve yabancı turistiler yeşillikler içerisinde Turkuaz renginde bir göl görmek ve fotoğraf çektirmek isterken çamur renkli bir Mavi Göl ile karşılaştı. Gezi rotalarına Mavi Göl’ü de dahil eden birçok tur otobüsü çamur rengiyle kaplı gölden geri dönek zorunda kaldı. Çamur deryası ile karşılanan turistler, “fotoğraflarda gördüğümüz Mavi Göl bu mu? Mavi Göl olmuş çamurlu göl” demekten kendilerini allamadı.

DSİ DEREDE ÇALIŞMA YAPMIŞ

Kış aylarında bile çamur rengine dönüşmeyen Mavi Göl’ün Ağustos ayında çamur rengine DSİ tarafından göl yatağında yapılan çalışmadan dolayı döndüğü öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, DSİ tarafından Mavi Göl’ün en fazla ziyaret edildiği Cumartesi ve Pazar günü gölün üst kısmında çalışma yapıldığı kaydedildi. Turizm sezonunun ortasında Mavi Göl’ün yatağında yapılan çalışmaya ve gülün çamur rengine dönüşmesine sosyal medya üzerinden tepki yağdı.  Mavi Göl’ün çamur rengine dönüştürülen çalışmayla ilgili yetkililerde bir açıklama bekleniyor.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.