Dolar 18,8677
Euro 19,9035
Altın 1.097,05
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

4 bin 998 veliye aile okulu eğitimi verildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla başlatılan Aile Okulu projesi kapsamında ülke genelinde 1 milyon veliye ulaşma hedefinin gerçekleştiğini açıkladı.

4 bin 998 veliye aile okulu eğitimi verildi
Aralık 21, 2022 7:54 am
120

Giresun’da da geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan Aile Okulu projesinde eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Aile Okulu projesiyle velilere aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta toplam 44 saatlik eğitimler veriliyor.

Giresun’da geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan proje çalışmaları kapsamında ailelerle birlikte eğiticilerin eğitimi de dahil olmak üzere il genelinde 4998 veliye ulaşıldı. Eğitici eğitimi alan öğretmenler kendi okullarında gönüllü olan öğretmenlere eğitici eğitimi verdi. Böylece Giresun merkez ilçesinde 226 öğretmen eğitici eğitimi almış oldu. Proje çerçevesinde Giresun genelinde açılan 247 kursta 3516 kadın, 1482 erkek veliler eğitimlere katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, konuyla ilgili olarak “Aile Okulu projesi eğitimde en önemli paydaşlardan biri olan velileri de işin içine kattığı için çok önemli bir proje. Özellikle kadın velilerimizin daha yoğun şekilde eğitimlere katılım sağlamaları bizi ayrıca mutlu etti. Tüm velilerimizi bu eğitimden istifade etmek üzere okullarımıza bekliyoruz. Başta Bakanımız Sayın Mahmut Özer olmak üzere Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ve projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.