Dolar 18,8897
Euro 19,9304
Altın 1.100,50
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Çok Bulutlu
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Pts 16°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

Belediye Aşevi’nin açılışı yapıldı

İhtiyaç sahibi ailelerimize sıcak yemek ulaştırılacak

Belediye Aşevi’nin açılışı yapıldı
Aralık 27, 2022 8:00 am
105

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla yaşlı ve engelliler başta olmak üzere, yemek yapma durumu olmayan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırmak hedefiyle kurulan Belediye Aşevi hizmete açıldı.

Gemilerçekeği Mahallesi’nde 200m2’lik bir alana kurulan Aşevinde toplam 12 personel haftada 5 gün hizmet verecek ve yemekler 3 çeşit olarak günlük tek öğün olarak ilk etapta 50 hanede 150’i aşkın ihtiyaç sahibine ulaştırılacak.

Soğuk hava depolu Aşevinde profesyonel bir ekip tarafından pişirilecek olan yemekler yine Aşevi personeli tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Aşevinde, evinde yemek yapamayacak durumda olan hasta, çok yaşlı ve engelli vatandaşlar da faydalanacak.

ŞENLİKOĞLU; “KÜÇÜK BİR TEBESSÜME VESİLE OLABİLMEK BİZLER İÇİN BÜYÜK BİR SEVİNÇ KAYNAĞI OLUŞTURUYOR”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, ihtiyaç sahibi vatandaşların sıcak yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla günlük 400 kişilik yemek kapasiteli Aşevini kurduklarını belirterek: “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ düsturuyla yetiştirildik. Arkadaşlarımızın aylardır emek vererek ihtiyaç sahibi aileler için ortaya koyduğu bu güzel çalışmanın açılışını sizlerle birlikte açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Küçük bir tebessüme vesile olabilmek bizler için büyük bir sevinç kaynağı oluşturuyor. Dayanışma ve paylaşma kültürünü yaygınlaştırmaya ve şehrimizde gönüllere dokunmayı sürdüreceğiz. Bu anlayışla sosyal yardım faaliyetlerimizi “Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek” şeklinde gerçekleştiriyoruz. Bizim amacımız şu, evinde yemek yapamayacak durumda vatandaşlarımız var. Çoluk çocuğu olmayan yaşlanmış, hastalanmış, evi yanmış, bir yerden göçüp gelmiş, mutfağında eşyası olmayanlar var. Bu aşevinde kaynattığımız çorbaları kendisi yemek yapamayan, yemek yapma durumu olmayan vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Tıpkı ramazan çadırı uygulamasında olduğu gibi Aşevimizde hazırlanacak olan yemeklerin giderleri için kaç kişilik olursa olsun iş adamlarımızın ve istekli her vatandaşımızın bağışlarını bekliyoruz. Yaklaşık 1 Milyon TL’ye mal olan Aşevimiz şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

Açılışa; Belediye Başkan Vekili Salih Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Şerafettin Vurgun, Abdurrahman Demirel, Tuncay Muhammet Arışan, Belediye Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu, İl Müftüsü Ramazan Topcan, Muhtarlar ve davetliler katıldı.

Başkan Şenlikoğlu, yakın zaman sonra şehrimize gezici ‘Aşevi Tırı’ geleceğini ve 5 bin kişilik yemek verileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.