Dolar 18,8835
Euro 19,9895
Altın 1.100,75
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Belediye: Kamuoyu yanıltılıyor!

Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı üzerinden yanlış algı oluşturulmaya çalışıldığı bildirildi.

Belediye: Kamuoyu yanıltılıyor!
Kasım 14, 2022 7:49 am
140

Giresun Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde sosyal medya ve yerel basında Siirt Kitap Fuarı üzerinden oluşturulmaya çalışılan algı ve kıyaslamanın paylaşıldığı görülmektedir.

Bahsi geçen Siirt Kitap Fuarı; Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi, Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Alışveriş Merkezi tarafından organize edildiği açık ve nettir” ifadelerine yer verildi.

Giresun Belediyesi açıklamasına şöyle devan etti; “Siirt Kitap Fuarı’na bir Alışveriş Merkezi mekanı sponsorluk karşılığı vermiş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü stantların kiralanması için bakanlık tarafından ayrılan proje ödeneğini ödemiş, Siirt Belediyesi Kitap Fuarı’nın, tanıtım, tasarım ve reklam mecrası kiralama, baskı ve uygulamaları ile gelen misafirlerin yemek ve ulaşım gibi masraflarını karşılamış, Siirt Valiliği de diğer maliyetleri üstlenmiş olduğu anlaşılmaktadır.

Siirt Kitap Fuarı’nda çoğu giderlerin doğrudan temin ile yapılmış olması ve sadece bakanlıktan alınan bütçenin ihale edilmiş olması nedeniyle EKAP sisteminde görünen fiyat üzerinden algı oluşturulması kesinlikle kabul edilemez.

Siirt Kitap Fuarı 7 gün sürmüş olup, ulusal 16 tane yazar misafir edilmiştir. Bu misafirlerden 3 tanesi Siirt kökenli yazar olması nedeniyle telif ödenmemiştir. Bu Misafirlerin sadece ulaşım, konaklama ve yemek ikramları karşılanmıştır.

Üç kurum ve bir AVM’nin sponsorluğunda düzenlenen Siirt Kitap Fuarı’na ayrıca Siirtli İş adamları kitap severlere dağıtılmak üzere kitap hediye çeklerinin bedellerini üstlenmiştir.

Tüm bunların ışığında üç kurumun ve AVM’nin Siirt Kitap Fuarı’nı 800 bin TL üzerinde bir maliyetle gerçekleştirmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.