Dolar 18,8905
Euro 20,0691
Altın 1.122,65
BİST 5.212,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 15°C

Bendeniz ya da Ben deniz

Temmuz 19, 2022 9:21 pm
197

Başlıkta ifade edilmiş olan bir tanesi kelime ötekisi ise kelime grubundan ibaret olan ve de farklı farklı manalara gelen bu iki ayrı, birisi terim ötekisi kelime grubu sadece yazılış bakımından, oda sadece birbirlerinin benzerleridir. Fakat bu ikiliyi anlamları açısından değerlendirmekte gerekiyorsa da eğer şahsıma göre ; bir tanesi ‘’Şahsım’’ kelimesinin anlamına eşdeğerdir ötekisi de ‘’Deniz’’ durumunda olan şeyi hareket halindeki su birikintisini işaret etmekle yükümlüdür.

Ör= Bendeniz diğer ifadesiyle de Ben artık Allah’ın izini olursa işte o zaman bugün, olmayan sevgilisiyle bir araya gelemeyecek ki! Çünkü olmayan bir varlıkla sizlere göre de bir araya, aynı yere bir başka şekilde ifade etmek gerekiyorsa da aynı mekana gelebilme ihtimali bulunuyor mudur ki beyler, bayanlar hiç? Bahsi geçmiş olan işte bu durumun olmayacağı da artık, bu sadece şu an için geçerlidir ki; kesinlik kazanmış bir sonuçla karşı karşıyadır. Bir ihtimal bu gün olmazsa belki yarın belki yarından daha da yakın, azda olsa bir ihtimal, olasılık. Bahsi geçen asıl konuya geri dönmek gerekiyorsa da bendeniz yani şahsım öteki ifadesiyle de ben yaaaa acaba bu söz, kelime siz değerli okuyuculara göre de bir ihtimal kişinin sadece kendisini düşünüyor olmasını mı anlatmakla yükümlüdür ki? Yani işte bu şuan için sözü geçmiş olan konuyla alakalı olarak kendimde bir merak, öğrenme iç güdüsü de çok ileri bir düzeye varmış bulunmaktadır. Tabii ki bu, sadece kendisini düşünüyor olmanın diğer ifadesiyle de bencillik kelimesinin açık seçik olan anlatımıdır.

Ör=İnşallah herhangi bir terslik olmadığı, gerçekleşmediği takdirde, ben kardeşlerimle beraber bu gün denize yüzmeye gitmeyi planlamaktayız. İşte bu eylemin, fiilin kendisi zaman açısından değerlendirildiği an zamanın şimdiki zamanı işaret etmekte olduğu da aşikardır. Hem bu cümlede zamiri yani kişiyi-kişileri anlatmakta olan kelime ise ‘’Biz’’ zamirinin tıpatıp aynısı şeklinde kullanılmış olan bir gizli zamir olarak bulunmaktadır. Ayrıca şimdiki zaman yani  ././2022 öteki anlatımıyla da bu günün içerisindeki şimdiki zaman tamda denize girebilme şartlarının tamamen yürürlükte bulunduğu bir süreçten ibarettir. Ammaaaa tam kesin olarak ise şimdi-şu anki zaman bulunmakta olduğumuz İl’de, Giresun’da mevsim artık yaz yağmurunun etkisini çetin bir vaziyettte göstermekte olduğu bir zaman zarfını işaret etmektedir. Hani bir şarkı vardıya; işte bu şarkı; Yağmur yağsa, Uykum kaçsa, Bir kuş konsa badi parmağıma…….  Şeklinde bir anlatıma sahip bulunmaktadır. Tabii ki benim, şahsımın bu günkü yazısının  taaa başından şu anki bu kısımdaki yere kadar etkisini göstermekte olan vaziyet, durum, hal ise tamda daha önceden ulusal bir kanalda yayını yapılarak izleyicileri tarafından da o süre zarfında izlenme rekoru kırmış olan, Biri Bizi Gözetliyor adına sahip olarak bahsi geçen formattaki ilgi çekici olan o programın baş rollerindeki kendisi ve oğlu birebir daima izleyiciyle karşı karşıya gelmiş olan erkek gencin annesi olan Semra hanımın kendi gelin adayına daima üstelik hem de üzerine basa basa söylemiş olduğu söylemekten de hiç çekinmediği ;daldan dala, daldan dala sözlerine çok güzel bir örnektir.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
Ocak 14, 2023 6:10 am
Temmuz 19, 2022 9:22 pm
Ocak 29, 2023 4:01 am
Kasım 1, 2022 6:56 am
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.