Dolar 18,8824
Euro 20,0796
Altın 1.102,86
BİST 5.200,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

İnternet

Kasım 1, 2022 6:56 am
176

Bahsi geçen bu konu şu an için içerisinde bulunduğumuz dünyanın kontrol mekanizmasının kendisidir.

Adından da anlaşıldığı kadarıyla konu dijital-elektronik ortamı kapsamaktadır. Çünkü arada vasıta olan şey bir gereçtir.

İnternet kavramının daha ortaya yeni çıkmış olduğu sürede tam bir takoz yığını olan bu gereç şu an için artık genel manada naif bir hale bürünmüştür.

Buna bağlı olarak da arıza hassasiyeti ortaya çıkmıştır.

Tabii ki “yıkılmadım ayaktayım” diyen bu gereç- gereçler gerçekte de takoz olanların kendisidir. İşte bu elektronik sistem sayesinde de dünya artık bu teknolojideki ilerlemeye bağlı olarak tan dijitallesmis durum içerisindedir.

Suniliğin ağır basıyor olduğu aşikar. Yani bir anlamda gerçeklikten uzaklaşma, ıraklasma söz konusu olmuştur.

Bu durumunda ne kadar hissedilerek yaşanıyor olduğu tartışmaya da mahal veriyor. Yani tartışmaya bir kişiliksizlik söz konusu olmuştur.

Tanışmalar, arkadaşlıklar, sohbetler, vs vs de bunun tesiri altındadır. Buna bağlı olarak da doğallık aranır bir hale gelmiştir. Fakat söz konusu olan bu doğallığa ulaşabilmek ise teknolojideki gelişmişlikten ötürü zorlaşmaktadır.

Burada bir ters orantı söz konusudur.

Dünyanın şimdiki durumunda doğal olan bu şeylere karşı rağbet had safhaya ulaşmıştır. Yani ulaşabilmenin de bir maliyeti söz konusu olmuştur. Her şeyin bir bedeli olduğu kesin. Bunun bedelini bir şekilde ulaşabilmektedir ya da bu ulaşabilme olasılığı yükselmektedir.

Yazıda ihtimalden bahsedilmesinin asıl sebebi ise yeryüzünde ki bu her durumda olduğu gibi kesinlik durumunun bulunmuyor olmasıdır. Yani burada Kader devreye girmektedir. İşte bu her şey-vaziyet-eylem-vs ilahi adalet kavramının tesirindedir.

İnsan bu kavrama inanır ya da inanmaz bu ayrı bir konu dur. Fakat gücünü-kudretini şahsıma göre gittikçe toparlamakta olan İslâm Dünyası inanarak etkisinde yaşamakta olduğu bu ve bu gibi “Kader” düşüncesiyle hedef on iki denilse de tam isabet.

İnşallah Yaradan’ımızın biz aciz kullarına bu aciz kullarının uğraşısı sonucunda layık gördüğü-göreceği düşüncesinde bulunduğum bu düşünce kalıbı da inşallah kendisini açık seçik ortaya serecek görüşündeyim.

Bu yazıda bir hal sizlerin de dikkatinizi çekmiş olmalı ki bahsi geçen konu açısından buradaki durum ise olmuş tam bir Semra teyzenin yarışmadaki bir bayana sarf ettiği gibi, yani; “daldan dala, daldan dala”, eşittir nokta..!

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
Temmuz 19, 2022 9:24 pm
Ağustos 27, 2022 4:19 am
Ocak 12, 2023 7:48 am
Ekim 7, 2022 8:01 am
Aralık 3, 2022 4:53 am
Ocak 29, 2023 4:01 am
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.