Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 13°C
Çar 11°C
Per 10°C

Bodur: İktidarımızda Espiye yaşanılabilen bir yer olacak

CHP Espiye İlçe başkanı Eşref Bodur, “CHP’nin iktidarında Espiye’de bozuk çağ dışı bir şehirleşme yapısı son bulacaktır. Espiye’ de HES felaketine son verilecektir” dedi.

Bodur: İktidarımızda Espiye yaşanılabilen bir yer olacak
Ocak 4, 2023 8:16 am
92

CHP Espiye İlçe başkanı Eşref Bodur gazetemize açıklamalarda bulundu. Bodur yaptığı açıklamada; “Çet raporu alınmadan kaçak işletilen madenlere karşı mücadelemizi veriyoruz. Bu felaketlere de son verilecektir. Grup yollarımızın durumu içler acısıdır. Bu yollar en kısa zamanda ihtiyaca cevap verecek şekilde yapılacaktır. Hayalim Çakıl ve Karaovacık yaylasından yolu Alucra ilçemize bağlamaktır. Çünkü Alucra ilçemizden aldığımız göçle artık Alucra ilçemizle bütünleşmişiz. Yayla evlerimiz yıkılma tehlikesiyle karşı karşıyadır. İmar affından yararlanacağını söyleyen AKP’li yetkililer bize yalan söylemiştir. Mera mevzuatında değişiklik yapılmadığı için evlerimizin her an yıkılmasıyla karşı karşıya kalmamız bize kabus olmuştur. CHP iktidarında bu korku asla yaşanmayacaktır. Yayla turizminin geliştirilecektir. Köylerimizde kalkınma ve istihdamın sağlanabilmesi bakımından orman ve tarımsal kooperatiflerinin kurulmasını sağlayacağız. Orman köylerinde müteahhitliği kaldırıp her işi kooperatifler sayesinde yapacağız. Hayvancılık ve arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi için halkımızın yanında olacağız. En azından merkezi köylerde halkımıza sağlık hizmetleri alabilmesi için sağlık hizmetlerinin yerinde verilmesi, Halkın eğitim ve kültür düzeyinin yükseltilmesi için hep yanın da olacağız. Taşımalı eğitim sisteminin bırakıp, yerinde eğitimi yapacağız. Köy okullarını yeniden açacağız.

Köylerimizde tapu kadastro işlemleri bitmiştir. Ama köylünün yerlerinin  yarıya yakını ya ormana ya da 2-B ye kalmıştır. Anadolu Selçuklu devletinin Türk Çepni boylarına verilen Tapuları Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti kabul ettiği halde AKP iktidarı kabul etmemiştir. Bunun tek yolu vardır yaklaşık 60 yıl önce yapılan orman haritaları günümüz koşullarında CHP iktidarında yeniden yapılacaktır. Yeniden kadastro çalışmaları yapılarak orman vasfını yitirmiş köylünün zilliyetinde bulunan halkımızın elinden alınan fındık bahçelerini sahiplerine yeniden vereceğiz. Uzun zamandır mücadele ettiğimiz bu projemiz Giresun’da 13. Cumhur başkanının ağzından söz verilmiştir. Bizim iktidarımızda Fiskobirlik yeniden yapılandırılarak devlet adına üreticinin hizmetine girecektir” şeklinde konuştu.

Gençlere seslenen Başkan Eşref Bodur, “Geçmişten ders alarak ayağa kalk! Dün Kuvayı milliyede olduğu gibi bugün birbirimize ihtiyacımız var. Dün sana emperyalizmin fedailiğini yaptıranlar bugün seninle hesaplaşmaya döndüler. Seni işsiz bıraktılar. Sana değer vermediler. Ülkende bir yabancı gibi oldun. Yüzlerce gencimiz Espiye’den Amerika’ya 2 bin 200 gencimiz işsizlik yüzünden iltica etti. Çünkü onlarda vefa duygusu yoktur. Size söz veriyoruz CHP’nin iktidarında Espiye’de tek bir işsiz gezmeyecektir. Kendilerini milliyetçi, devrimci, yurtseverlik, vatanseverlik ve bunlarla bütünleşmiş olan yüce Kur’an’ın dini olan gerçek Müslümanlık emperyalist küresel güçleri korkutuyor. Gelin Cumhuriyet Halk Partisinde birleşerek Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetle hesaplaşmak isteyen işbirlikçi iktidarlara fırsat vermeyelim. Cumhuriyet Halk Partisinin kapıları size ardına kadar açıktır” dedi.

Trabzon lastiğiyle Espiye sokaklarında mücadele vermiş bir büyüğünüz bir ezilmiş köylü çocuğu olarak Espiye halkına  seslen Bodur, Köylerde işsiz, güçsüz ve umutsuz köylü gençlerini de örgütleyip CHP’ye yönlendirin. Bu düzen bizleri Anti demokratik başkanlık sisteminden dolayı ittifak sistemine mecbur bırakılmıştır. Bundan dolayı İyi Partiyle, Sadet Partisiyle , Demokrat Partiyle, Gelecek  Partisiyle ve Deva partisiyle, AKP’nin tabanıyla diğer demokrasi güçleriyle Espiye’de ve Giresun’da da ittifakımız yürütülecektir. Ama ittifakın adayı Cumhuriyet Halk Partisinden olacaktır. Adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Değerli dava arkadaşlarım, Espiye nüfus olarak Giresun’un Bulancak’tan sonra ikinci büyük ilçesidir. Ama Espiye ile Tirebolu’nun yarısı, Güce, Yağlıdere ve Keşap’ın bir kısmı hem ticari hem siyasi iş birliğindedir. O zaman siyasi olarak birinci ilçedir. Bu durumu hem biz bileceğiz hem de Giresun bilecektir. Türkiye’de iktidarı aldıktan sonra Espiye kendini ispat etmek için önümüzdeki ilk yerel seçimde AKP’yi yenerek belediye ile beraber yerel iktidarı alacağız.  Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmamak için girmedik ev, sıkmadık el bırakmayacağız. Giresun’da bulunan 4 milletvekilinin ittifak kurduğumuz partilerle beraber üçünü de alacağız. Bu millet vekilinin bir tanesi de Espiye’den olacaktır. AKP iktidarı getirdiği yüzde elli artı bir barajında boğulacağını ifade etti.

Gidiyor gitmekte olan, geliyor Kemal Kılıçdaroğlu diyen Bodur, “Tam bağımsız Türkiye için, Ne ezen ne ezilen için. Atatürk’ün dediği gibi benim iki büyük eserim vardır.  Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk partisidir. Genç arkadaşlarıma çağırımızdır. Bu mücadelede bizi yalnız bırakmayın. Yolunuzu açmak için üzerime ne düşüyorsa onu yapacağım. Size sözüm olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.