Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

Bodur’dan Ziraat Odası delegelerine çağrı

CHP Espiye ilçe başkanı Eşref Bodur, yapılacak olan Espiye Ziraat Odası başkan ve yönetim kurulu üyeleri seçimleri öncesi Ziraat Odası delegelerine tavsiyede bulundu.

Bodur’dan Ziraat Odası delegelerine çağrı
Ocak 18, 2023 12:58 am
92

Eşref Bodur yaptığı açıklamada, “Ziraat odası başkanlığı Türkiye Ziraat Odaları Birliğine bağlı 6964 sayılı kanun kapsamında faaliyet gösteren, kamu kurumu niteliğinde bir sivil toplum örgütüdür. Espiye ziraat odası başkanlığı hizmet bölgesinde faaliyet gösteren tüm gerçek ve tüzel kişilerin ziraat odasına kayıtlı olması zorunludur GOREVLERİ: Ziraat odalarını görev tanımı 6964 Sayılı Kanun 5184 Sayılı Kanunla değişik 1. Maddesinde yapılmıştır. Bu bağlamda Ziraat odaları meslek hizmetlerini görmek. Çiftçilerin müşterek hizmetlerini ve ihtiyaçlarını karşılamak. Çifçiligin gelişmesini ve Çiftçilerin menfaatlerini gözetmek. Çiftçilerin eğitmek. İlişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak. Çiftçilerin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasını sağlamak. Çiftçilere danışmanlık merkezi kurarak, ciftcilere tarım ve üretim konusunda bilgilendirmek. Toprak verimliliği artırma konusunda çalışmak. Çiftçilerin görüşlerini almak gibi görevleri vardır” dedi.

Bodur, Espiye ilçemizde bağlı 1 belde  31 köy ve 8 mahallemiz vardır.  Bu köy ve mahallelerimizden Şubat ayı içerisinde Espiye Ziraat Odası Başkan ve Yönetim Kurulu seçimlerinde oy kullanacak olan köy delegesi çifçi kardeşlerimizden geçen 20 yıllık süreç içerisinde Espiye ziraat Odası Başkanlığının yukarıda belirtilen hangi hizmetlerini çiftçilere sağladıklarını sormaları. Çiftçilere sadece DGD evraklarını yapıları zamanında uyandıklarını.  Çünkü evrak düzenleme zamanı çiftçi kardeşlerimiz ziraat odasına dönüm başına belli ücret yatırmaya mecburdur.

Kısacası Ziraat Odası başkanlığı çiftçiye evrak düzenleyip, belli ücret almaktan başka birşey yaptığı yoktur. Bu bağlamda oy kullanacak delegelerin köyünün çiftçilerinin menfaatlerini gözeterek, Dürüst gerçek görevini icra edecek kişileri seçmeleri tüm ilçemiz üretici ve çiftçilerin menfaatine olacaktır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.