Dolar 18,8921
Euro 20,0598
Altın 1.120,44
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Bu kıyıma dur denilmeli!

GESOB Başkanı Ali Kara, “Giresun’un kanayan yarasına acilen el konulmalı” dedi.

Bu kıyıma dur denilmeli!
Ağustos 4, 2022 6:12 am
229

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Ankara’da Giresunlu bürokrat kıyımının devam ettiğini belirterek, bir ilin gelişmesi, kalkına bilmesi ve komşu illerle rekabet edebilmesi için iktidar imkanlarından yeterince yararlanmasının yanında Ankara’daki bürokrat sayılarının da çok önemli bir faktör olduğunu bildirdi. Son olarak Giresunlu ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Akgün görevden alındığını kaydeden Kara, “sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak milletvekillerimiz ve cumhurbaşkanımızdan Giresunluların kanayan bu yarasının durdurulması için acilen olaya el koymanızı talep ediyoruz” açıklamasında.

GESOB Başkanı Ali Kara yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

“Ankara’da bürokratları fazla olan illerin avantajlarını biraz daha araştırma yapınca gün gibi aşikar olduğu görülmektedir. Bürokratı olmayan iller maalesef yatırım imkanlarından mahrum kalmaktadır. 2002 yılından itibaren mevcut iktidara en fazla destek veren bir il olarak komşularımıza oranla gelişmişlik farkı maalesef hep aleyhimize işlemiş, büyük yatırımlar ve altyapı hizmetlerinden yeterince yararlanamadığımız gibi ekonomik olarak ta geriye düşmüşüzdür. Tablo bu kadar açık iken Ankara’da Giresunlu bürokrat kıyımları da önlenemez bir şekilde devam etmekte son olarak ÖSYM Başkanı Hemşerimiz Prof. Dr. Halis Akgün görevden alınmıştır. Giresunlular olarak iktidarla kavga ederek bir sonuca varılamayacağının bilincinde olarak iktidar yetkililerine sesleniyoruz. Sizler Giresun’un genel menfaatleri için bu görevlere talip oldunuz. Teşkilatlar olarak yaşanan bu olumsuzluklara karşı bu güne kadar hiç birinizin sesini maalesef duyamadık. Ne yatırımlar konusunda ne de bürokrat kıyımlarında tek bir girişiminizi görmedik. İktidara kurulduğu günden bu yana % 60’ın üzerinde oy verene destek veren AK Parti’ye gönül vermiş insanları küstürerek gelecek seçimlere nasıl hazırlanacaksınız. İktidara destek veren seçmenleri yok sayarak Giresunlunun gönlünü nasıl alacaksınız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.