Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

BUFAP; güzel işlerle dolu dolu bir 4 yılı geride bıraktık

13 Ocak 2019 tarihinde Gökhan Özcan başkanlığında kurulan Bulancak Farkındalık Platformu (BUFAD) 4. yılını doldurmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyor.

BUFAP; güzel işlerle dolu dolu bir 4 yılı geride bıraktık
Ocak 13, 2023 8:11 am
95

Kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman duruşunu ve tarafsızlığını bozmayan BUFAP, sadece bir topluluk ismi olarak görünsede içerisinde birçok paylaşımda, destek ve yardımda bulunması, dayanışma, birlik ve beraberlik inancını barındırmaya çalışması, vatandaşlarımızın taleplerine göre toplumun her türlü sorunu için yasal çerçevede mücadele etmesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kuruluşlarının 4. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan BUFAP Halkla İlişkilerden Sorumlu Gönüllü Başkan Yardımcısı Ebru Nizam, “Bugün BUFAP için gurur ve mutluluğun hat safhada olduğu bir gün. BUFAP yüzlerce insanın birbirleriyle gönül, dostluk ve güven bağını her geçen gün güçlendirmesiyle bugüne kadar geldi. 2019’dan itibaren geldiğimiz bu nokta hepimizin hayalinden çok öte oldu” dedi.

Her anımız, her günümüz, her ayımız, her yılımız anlam doluydu çünkü birbirini tanıyan birçok kişi iken tanımadığımız birçok kişiyle gönül bağı kurduk, birçok insana ses olduk, herkese açık kapımız vardı, neredeyse hiç kimseyi geri boş göndermedik, her kesimden insanla muhatap olduk, çok güzel şeyler paylaştık” diyen Nizam şunları kaydetti;

“Önemli olan çok şey yapmak ya da her yaptığını göstermek değildir. Bugüne kadar yaptıklarımız gibi bundan sonra yapacak olduğumuz şeylerde çok güzel. BUFAP her kesimi, her yaşı ortak paydada buluşturdu. BUFAP olarak 4 yılda 700’ün üzerinde gönüllü sayısına ulaştık. 6.500 üzeri dilekçe yazdık. 20 üzeri ilde ve 25 üzeri ilçede gönüllü başkan ve yardımcılarımız ile temsil ediliyoruz. Geçirdiğimiz bu 4 yılda; 73 etkinlik, 80 ziyaret ve 27 toplantı gerçekleştirdik. BUFAP olarak vatandaşlarımızın yol, elektrik gibi birçok  talebini resmi kurumlara dilekçeler yazarak çözüme kavuşmasını sağladık. Bizler BUFAP gönüllüleri olarak Bulancak’ta birçok köy okulundaki öğrencilere destekte bulunduk. Bizler İlçemiz sınırlarından çıkarak Güce’de evi yanan ailemize ve 2020 yılında, hepimizi derinden etkileyen Dereli sel afeti sonrası, selden etkilenen vatandaşlarımıza 2,5 tona yakın patates desteğinde bulunduk. Ardından sınırlarımızı genişleterek 2020 yılında İzmir’de gerçekleşen deprem afeti sonrası yarım tondan fazla kuru gıda desteğimiz oldu. Son iki Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda ve alışveriş kartı desteğinde bulunduk.  2021 yılına geldiğimizde BUFAP olarak Bulancak Sahildeki İncüvez Köprüsünün yanındaki, Şehit Piyade Çavuş Tuncay Özdemir Üst Geçidine engelli rampası yapılması talebimizin gerçekleşmesi ile birlikte Bulancak’ta bir ilkin olmasının sevincini yaşadık.  2021 yılı içerisinde Kastamonu Bozkurt’ta gerçekleşen sel afeti sonrası BUFAP olarak bizzat sel bölgesini ziyaret ederek vatandaşlarımıza kıyafet desteğinde bulunduk. Aynı yıl içerisinde Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 35 üniversite öğrencisine tek seferlik burs desteğinde bulunduk. 2022 yılında BUFAP olarak Diyanet TV’de yayınlanan Ömre Bedel Programının bir bölümünde yer aldık. Aynı yıl içerisinde İki küçük yaşta hasta çocuğumuzun da ailesine destek olduk. Son zamanlarda  ise BUFAP olarak sokak hayvanlarımız için besleme yapmaya başladık ve besleme yapmaya devam edeceğiz.”

Ebru Nizam, “Geçirdiğimiz bu 4 yılda  birçok sorun ve talep ile karşılaşsak da her zaman çözüm odaklı olduğumuz için hem kendimize olan güveni hem de toplumun bizlere olan inancını katbekat arttırdık. Bize inanan destek veren herkese minnet borçluyuz, iyi ki varsınız. Bizlere ilerlediğimiz bu yolda her zaman destekte bulunan en başta BUFAP Gönüllü Başkanımız Gökhan Özcan’a, kamu kurumlarımızın duyarlı, kıymetli yöneticilerine, çalışanlarına, başta yol arkadaşlarım BUFAP Gönüllü Yöneticilerimize, Gönüllü Koordinatörlerimize,  Gönüllü İl ve İlçe Başkan ve Yardımcılarımıza, gönüllülerimize, bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen basına ve bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz. BUFAP olarak hedefimiz birlik ve beraberlik içinde, daha fazla Gönüllü sayısına ulaşarak, daha çok etkinlik, ziyaret, toplantı yaparak ve daha çok insana ulaşarak, daha çok başarılara imza atmaktır Allah’ın izniyle inşallah” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.