Dolar 18,8752
Euro 19,9636
Altın 1.107,23
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 13°C

CHP hukuki süreç başlatacak

CHP İl Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, “Satışın iptali için hukuki yollara başvuracağız” dedi.

CHP hukuki süreç başlatacak
Ekim 19, 2022 6:16 am | Son Güncellenme: Ekim 19, 2022 6:52 am
165

CHP İl Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu’ndan AKP İl Başkanı Kenan Tatlı’nın cevabına cevap gecikmedi; “Biz dedik ki; İl Özel İdaresi olarak yeşil alanları imara açıyor ve halkın kullanacağı yeşil alanları satıyorsunuz. Siz önceki belediye yönetimine saldırıyor ve bizim ileri sürdüğümüz konuda tek bir kelime etmiyorsunuz. Soruyorum size; önceki dönem belediye yönetimine saldırmak size yeşil alanları satma hakkı mı tanıyor? İl Özel İdaresi arsa satıyor, şaibeli bir sürü iş var diyoruz. İl Özel İdaresini savunan tek kelime etmiyor, şu anki belediyeyi savunuyorsunuz. Sayın Kenan Tatlı, siz İl Özel İdaresinden vaz mı geçtiniz? Savunulamayacak kadar batırdınız mı İl Özel İdaresini?

Bırakın bize laf yetiştirmeyi ve İl Özel İdaresi olarak satıştan derhal dönün. Aksi halde bu satışların iptali için her türlü hukuki yola gideceğimizi bilin. Zira 2015 yılında yapılmış olan revizyon imar planında yeşil alan olarak ayrılmış olan ancak daha sonra TOKİ eliyle imara açılan bu arsaların, artık TOKİ’den çıktığı için imara açılmasında kamu yararı kalmamıştır. Tekrar yeşil alan yapılmalıdır. Bu arsalarla ilgili davaların halen devam ettiğini bilmenize rağmen yangından mal kaçırır gibi satış kararı alınması ve bir an önce satmak istemenizdeki amacınız nedir? Yeşil alanların imara açılarak satışında kamu yararı olmadığı için satışın iptali için her türlü hukuki yola gideceğiz.

Ayrıca öve öve bitiremediğiniz Giresun Belediye başkanı, seçimde vermiş olduğu sözleri 3,5 yıldır yerine getirememiş, başarısız ve pasif bir belediye başkanıdır. Neyini savunuyorsunuz? Savunmaya çalıştığınız Aytekin Şenlikoğlu; seçimde 20 küsür noktada otoparklar yapacağım demiş yapmamış, liman bölgesine dalçık yapacağım demiş yapmamış, Aksu dolgu alanına rekreasyon alanı yapacağım demiş yapmamış, kentsel dönüşüm yapacağım demiş yapamamış, teleferik yapacağım demiş yapamamış, dolmuşta havuz sistemine geçeceğim demiş geçememiş, çevre yolunu başlatamamış, işçi kıyımı yapmış, yollar kevgire dönmüşken seyirci kalmış, asfalt dökememiş, onlarca arsa satmış, borcu 2 katına çıkarmış, eski SSK Hastanesi arsasına park yapacağım demiş yapmamış, yapmadığı gibi arsanın satışına seyirci kalmış, yaptığı plajı koruyamamış, belediyeyi yönetememiş pasif bir belediye başkanıdır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.