Dolar 18,8855
Euro 20,1499
Altın 1.116,02
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Çölyak hastaları destek bekliyor!

Geçtiğimiz günlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından çölyak hastalarına yapılan gıda yardımı haberlerinin ardından, Giresunlu çölyak hastaları da bir destek bekliyor.

Çölyak hastaları destek bekliyor!
Eylül 28, 2022 6:29 am
146

Giresun Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Yasin Çamcı, gerekli makamlara başvuruda bulunmalarına rağmen yeterince destek göremediklerini açıkladı.

Giresun Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Yasin Çamcı, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları, Gelecek Partisini Giresun İl Başkanı Murat Kılıçaslan ve İl Kadın Kolları Başkanı Zülal Öztürk ile paylaştı. Öztürk, Çölyak Hastalığının dünyada ömür boyu süren ve en pahalı hastalıklardan biri olduğunu dile getirerek Giresun’da sadece Derneğe kayıtlı yüzlerce hasta olduğunu ve bu konuda gerekli makamlara başvuruda bulunmalarına rağmen yeterince destek göremediklerini kaydetti. Çölyak hastalarının hastanelerde, okullarda, yurtlarda ve sosyal hayatlarının her alanında gıda sıkıntısı çektiğine dikkat çeken Öztürk, “Gıdaların yaygın satışının olmayışı ve fahiş fiyatları çok zorluyor hastaların yaşamlarını.  Bu hastalarımızın Hastanede yiyebileceği bir gıda yemekhanesinde ve kantininde bulunmuyor. Üniversite kantininde bulunmuyor yurt yemeklerinde Çölyak hastalarımız için yemek çıkmıyor. Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği olarak 16 şube ile Çölyak hastalarımızın sesi olmaya çabalıyor ve hastalarımızın uygun ve kaliteli ürünlere ulaşmalarını sağlıyoruz. En basit bir ekmek bile Ankara, Gaziantep ve Elazığ illerinden geliyor. Giresun’da Dernek olarak bizler Valilik başta olmak üzere Kaymakamlıklar, Belediyeler den destek bekliyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Zülal Öztürk, Giresun’da dernek olarak hastaların rahatlıkla gıdalarına ulaşabileceği bir cafe açmak istediklerini belirterek, “Burada Çölyak hastaları diğer insanlar gibi rahat yemek yiyebilecekleri uygun fiyatlı gıdalara ulaşabilecekleri bir ortam yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Gelecek Partisi İl Başkanı Kılıçaslan ise; “Çölyak hastalığının ilk bakıldığında masum bir hastalık gibi görünse de insanları hem psikolojik hayatlarını hem de maddi yaşamlarını etkileyen ciddi bir hastalıktır. Bizler Gelecek Partisi olarak bu kardeşlerimizin destekçisi olacağız ve bir farkındalık yaratarak bu hastalığı insanlara anlatarak toplumu bilinçlendireceğiz. Böylelikle belki bu hastalığı yaşayıp hasta olduğunu bile bilmeyen kardeşlerimize de yardımcı olacağız. Yasin kardeşimizi böyle bir sorumluğu göğüslenip öncü olduğu için ve bu derneği kurduğu için tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“HERKESİ DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Zülal Öztür ise “Bende bir çölyak hastası olarak kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları en iyi bilenler biriyim. Bu sebeple Şahsım ve Partim adına Derneğimizle birlikte çalışıyoruz. Çölyak hastası normal gıdaların çıktığı fırınlardan bir şey yiyemez ve içemez bu sebeple glütensiz ürün hazırlanan yerde normal gıda maddeleri hazırlanamıyor. Bu hastalığı yaşayan biliyor. Bizler bu önemli konu için herkesi destek olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.