Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 11°C
Çar 9°C

Deprem bölgesine yakacak odun yardımı

Giresun Valiliği koordinesinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında köylerdeki din görevlileri ve muhtarlar öncülüğünde deprem bölgesi için yakacak toplanıyor.   

Deprem bölgesine yakacak odun yardımı
Şubat 21, 2023 6:28 am
31

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da depremin yaraları sarılıyor.

Giresun’da depremzedeler için toplanan odunlar ilk önce kesildi sonra din görevlileri ve gönüllülerce çuvallanıp deprem bölgelerine yollandı.

Bu kapsamda Merkez Sıvacı Köyü’nde Muhtar Emrah Koç, hayırsever Murat Demirtaş ve Din Görevlisi Halil İbrahim Salman öncülüğünde köy sakinleri kampanyaya destek verdiler.

Sıvacı Köyü Dilber Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışmaya din görevlileri Mücahid Tiryaki, Kader Aydın, Aydın Ayhan, Mustafa Çakı, Aydoğan Saray, Bilal Gürgenci, Mehmet Kayacı ve Fazlı Göçmez katıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Depremzede vatandaşlarımız için başlatılan yardım seferberliği devam ediyor. Köylülerimiz ellerindeki yakacak odunlarını getiriyor, gönüllüler ise imece usulüyle hazırladıkları odunları deprem bölgesine gönderilmek üzere çuvallara dolduruyor. Öte yandan AFAD koordinesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde ‘Türkiye İçin İyilik Vakti’ sloganıyla gerçekleştirilen kampanyaya verilen destekler artarak büyüyor. Giresunlu hemşerilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.