Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 15°C
Sal 12°C
Çar 9°C

Depremzedeler Giresun’da!

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Tavacı öncülüğünde turizmciler ulaşım koridoru oluşturuldu. Malatya’dan getirilen 14 depremzede otellere yerleştirildi.

Depremzedeler Giresun’da!
Şubat 9, 2023 7:37 am
51

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası, depremden etkilenen 10 ilde yaşayan vatandaşlar için başlatılan yardım seferberliği çığ gibi büyümeye devam ediyor. Giresun’da kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler adeta depremzedeler için gecesini, gündüzüne kattı. Giresun’da, ‘Gün birlik ve beraberlik, gün dayanışma günü’ diyen turizmcilerde depremzedeler için yardım koridoru oluşturdu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Tavacı, kendi firmasına ait otobüs ve diğer tur acentelerinin desteğiyle deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere Giresun’dan ekmek ve su taşıyor. Tur otobüsleri dönüş yolunda ise deprem bölgesinde yaşayan depremzede Giresunlular ile depremde evlerini kaybeden ve Giresun’da konaklamak isteyen vatandaşları ücretsiz olarak taşıyor.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi, Tavacı Turizm Sahibi Selçuk Tavacı, Giresunlu turizmciler olarak, depremzedelere bir nebze de olsa yarım eli uzatmaya çalıştıkları belirterek, “gün birlik ve dayanışma günüdür. Deprem sonrası gücümüz nispetinde, depremzedelere otobüslerimizle en acil ihtiyaç olan ekmek ve su ulaştırma çalışıyoruz. Kendi gücümüzle oluşturduğumuz yardım koridorunda deprem bölgesindeki Giresunlu olsun olmasın depremzedeleri taşımaya da çalışıyoruz. Deprem bölgesinde yaşanan Giresunlular hariç bugüne kadar Malatyalı olan 14 vatandaşımızı Giresun’a getirerek otellere yerleştirdik.

Depremzedelere kapılarını açan otellerimizde de ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.