Dolar 18,8862
Euro 20,0312
Altın 1.103,64
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C

Ekiz: Toplu sözleşme masasında bize yetki verin

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, sağlık çalışanlarının talep ve çözüm bekleyen sorunlarını her platformda dile getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Ekiz: Toplu sözleşme masasında bize yetki verin
Kasım 26, 2022 8:05 am
106

Ekiz, “Sağlık çalışanlarının etkisiz ve merdiven altı sendikalara itibar etmemesini ve Türk Sağlık-Sen çatısı altında birleşerek 2023 yılında toplu sözleşme masasına da Türk Sağlık-Sen’in yetkilendirilmesini istiyoruz” dedi.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ekiz yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanunlaşan ve 1 Ocakta yürürlüğe girecek olan 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanamayan başta şefler, araştırmacılar, teknikerler ve birinci derecede ki kamu görevlileri olmak üzere hak eden bütün personelin 3600 ek gösterge uygulamasından yararlanması için çalışma bakanlığı başta olmak üzere siyasi iktidar nezdinde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. İstisnasız olarak bütün güvencesiz personelin kadroya geçirilmesi konusunda ki ısrarımız da devam etmektedir.  “Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak hükümet nezdinde çalışmalar yapıldığı ve çeşitli formüller üzerinde durulduğu bilinmektedir. Türk Sağlık -Sen olarak talebimiz, tüm güvencesiz sözleşmeli personelin 4/A’lı memur kadrolarına geçirilmesidir. Arzumuz, insan onuruna yaraşır bir iş, bütün kamu çalışanlarının annesi, babası, eşi ve çocuklarıyla bir arada yaşama hakkına kavuşmasıdır. Kamu personel sistemi, iş güvencesi, tayin, kurum değişikliği, aile birliği, görevde yükselme gibi hakları tüm çalışanlara sağlayan bir yapıya dönüştürülmelidir.  Aynı okuldan mezun olmuş, aynı sınava girmiş, aynı işi yapan personelin farklı statülerde, farklı haklarla çalıştırılması Anayasamızda ifade edilen adalet ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Sözleşmeli personel bile kendi içinde süresiz, 4/B’li, 5393’e tabi, 3+1’e tabi, 4/C’den 4/B’ye geçenler, vekil ebe-hemşire, kamu dışı sağlık çalışanı şeklinde ayrımcılığa tabi tutulurken kamu hizmetlerinde etkinliğin, personel sisteminde istikrarın, çalışma hayatında adaletin sağlanması mümkün değildir. Kamu personel sisteminde istikrar ve adaleti sağlamanın tek bir yolu vardır; o da çok başlı yapıyı sonlandırmak ve tüm güvencesiz sözleşmeli personeli kadroya geçirmektir. Sözleşmeli personele kadro, keyfiyet değil gerekliliktir” dedi.

Her platformda yaşanan sorun ve sıkıntıları dile getirecek çözüm için gayret göstereceklerinin altını çizen Ekiz şunları kaydetti;

“Sağlık çalışanları harfler ve rakamlarla bölünmeyi değil aileleriyle bir arada, adil, hakkaniyetli, güvenceli ve kadrolu bir çalışma hayatını fazlasıyla hak ediyor.

Yarınından endişe eden, tayin, terfi, aile birliği gibi temel haklardan mahrum olarak çalışan tek bir kamu görevlisi dahi kalmamalı, güvencesiz çalışma modelleri kamu istihdam sisteminden çıkarılmalıdır” Yapılacak düzenlemeler ile sağlık çalışanlarını mutlu edecek güzel sonuçlara ulaşacağımıza inancımız tamdır. Sağlık çalışanlarının beklenti ve taleplerini yetkili mercilere iletmek ve sonuç odaklı çözüm önerilerimizle çalışma barışına katkı sağlamak temel hedefimizdir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.