Dolar 18,8849
Euro 20,0223
Altın 1.104,53
BİST 5.194,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 12°C

Engelliler günü kutlandı

Giresun’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen etkiliklerle kutlandı.

Engelliler günü kutlandı
Aralık 5, 2022 6:57 am
118

Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde kalan engelli bireylerden oluşan ‘Mehter Takımı’ bir gösteri sundu.

BÜROKRASİ VE SİYASİLER 3 ARALIK’TA YERLERİNİ ALDI

Her 3 Aralık Dünya Engeliler Günü ve 10 Mayıs Engelliler Haftası’nda olduğu gibi bürokrasi, sivil toplum kuruşları ve siyasiler, engelli birey ve aileleriyle fotoğraf çektirip, sosyal medya hesaplarında kutlama mesajları yayımladı. Bürokrasi “devlet olarak her zaman engelli birey ve ailelerinin yanındayız”, siyasiler “iktidarımızda engellilerin yaşam şartları daha da kolaylaştırılacak”, STK’lar ise hepimiz birer engelli adayıyız gibi klasik mesajlarla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

OKAN’IN HAYALİ YERİNE GETİRİLDİ

Giresun’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde en anlamı fotoğraf Piraziz ilçesinden geldi. Piraziz ilçesinde yaşayan engelli Okan Çolak’ın ekip otosunda gezme istediği Kaymakam Kezban Yerlikaya tarafından yerine getirildi. İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret eden Çolak, polis ekip otosuna bindirilerek gezdirildi. Okan’ın mutluluğu görmeye değerdi.

Vali Enver Ünlü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yaptığı konuşmada, 3 Aralıkta amaçlarının engelli bireylerin sorunlarını bir güne sığdırmak olmadığını ifade etti.

En büyük engelin, engellenmek olduğunu söyleyen Ünlü, engelli bireylere gerekli imkânlar sunulduğunda pek çok işi başarabildiklerine dikkat çekti.

“BAKIM MERKEZLERİNDE 382 ENGELLİ VATANDAŞIMIZA HİZMET VERİLDİ”

Vali Ünlü, “Bizler de bu bilinçle yüce Devletimizin şefkat şemsiyesi dışında tek bir vatandaşımızın dahi kalmaması adına özel bir gayret göstermeye çalıştık, çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” diyerek sürdürdüğü konuşmasının devamında; “İlimizde 3 ruhsal özel bakım merkezi, 1 zihinsel özel bakım merkezi, 1 bedensel özel bakım merkezi olmak üzere toplamda 5 özel bakım merkezi bulunuyor. Bakım Merkezlerinde 2022 yılında toplam 382 engelli vatandaşımıza hizmet verildi. Özel bakım merkezlerinin haricinde Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, Keşap Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlarımıza yönelik seçkin hizmetler veriliyor. 852 vatandaşımızın müracaatları üzerine engelli kimlik kartı çıkarıldı. Sadece 2022 yılında aylık ortalama 3 bin 477 kişiye toplam 11 milyon 504bin TL engelli evde bakım ödemesi yapıldı. Bu önemli bir rakam. Bunların yanı sıra engelli vatandaşlarımız için yıl içinde moral amaçlı olarak kahvaltı, piknik, il içi ve il dışı turistik merkezlerin ziyareti ve sinema gösterimi gibi sosyal aktiviteler düzenledik. Bugün de programdan sonra yine bir sinema gösterimine birlikte katılacağız. Tüm vatandaşlarımızın hakkını adil bir biçimde gözetmek ve kurumlarımızın, düzenlediğimiz faaliyetlerin, yaptığımız çalışmaların ‘herkes için’ erişilebilir ve istifade edilebilir olmasını sağlamak adına da büyük hassasiyet gösteriyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.