Dolar 18,8819
Euro 19,9755
Altın 1.109,13
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 13°C

Fikret Asım bebek, desteklerinizi bekliyor!

SMA Tip 1 ölümcül kas hastası olan 5.5 aylık Fikret Asım bebek için yurt genelinde valilik izinli yardım kampanyası başlatıldı.

Fikret Asım bebek, desteklerinizi bekliyor!
Ekim 22, 2022 5:38 am
178

Giresun, tüm çabalara rağmen melek olan SMA Tip 1 hastası Güneş bebek ile şuanda Giresunluların büyük desteğiyle Dubai’de tedavisi süren Fatma Zehra bebeğin ardından aynı hastalıkla yaşam mücadelesi veren Doğankentli Fikret Asım bebek için harekete geçti. Elif Alim Karaca ile Kadir Karaca’nın 5.5 aylık bebekleri Fikret Asım’a SMA Tip 1 teşhisi daha 10 günlük iken konuldu. Fikret Asım bebeğin tedavisi için gerekli olan yaklaşık 1.9 milyon doların temini için Sakarya Valiliğinin izniyle Türkiye genelinde bir bağış kampanyası başlatıldı. Türkiye’nin her yerinden gönüllü abi ve ablaları, minik fındık kurdu FİKO bebeğe maddi manevi destek olmaya çalışıyor.

Okullara zarf dağıtımı da yapılarak tüm Türkiye’ye genelinde FİKO bebeğe destek olunmaya çalışılıyor. Kampanyada şuana kadar % 28’e ulaşılabilindi. FİKO bebeğin yurt dışındaki ilacı alabilmesi için daha % 72’lik bir maddi desteğe ihtiyacı var. Fikret bebek erken tanı olduğu için ilaç şirketi %95-98 olumlu etki öngörüyor. Henüz burundan beslenme (NG) ve trakesi yok; ancak bebeğin şu anda solunum ve yutkunma sıkıntıları başladı.  Cihazlardan destek alarak ve fizik tedavi ile hastalığın etkileri yavaşlatılmaya çalışılıyor. Hastalık her an kalp kaslarını etkileyip, minik bebeğin hayatını kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle aciliyetle tedavisine kavuşması gerekiyor. Fikret Asım bebek için açılan yardım hesabı: İban: TR82 0001 0000 2040 4616 1750 08 Banka: Ziraat Bankası. Alıcı: Elif Alim Karaca. Açıklama: FİKO. Ayrıca SMS bağışı için, FİKO yaz 5421’e gönder 20 TL bağış yap.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.