Dolar 18,9020
Euro 20,0713
Altın 1.122,49
BİST 5.234,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Fındık hasadı 14 Ağustos’ta!

Fındık hasadı 14 Ağustos’ta!
Temmuz 29, 2022 6:13 am
200

Öte yandan Fındığın başkenti Giresun’a fındık hasadı için Doğu ve Güney Doğu illerinden mevsimlik tarım işçileri gelmeye başladı. Mevsimlik tarım işçileri Aksu Festival alanında bulunan Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri Konaklama Merkezine yerleştiriliyorlar. Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığındaki heyet, konaklama merkezini ziyaret ederek son hazırlıkları yerinde gözden geçirdi.

METİP alanında fındık işçilerinin konaklayacağı yerlerde İl Özel İdaresi, İŞKUR ve Giresun Belediyesi tarafından gerekli bakım ve onarımlar yapılırken konaklama merkezi işçilerin ihtiyaçlarına göre hazırlandı. Vali Yardımcısı Tanrıseven, fındık hasadı öncesinde hazırlıkların titizlikle yapıldığını belirterek “Giresun’un en önemli ürünü olan fındığın en iyi şekilde değerlendirilmesi, geçici tarım işçilerinin istihdamı konularını gözden geçirdik. Amacımız hem fındığın en iyi şekilde değerlendirilmesi hem de kamu kurumları olarak üretici ve fındık tarımında çalışanlarla da istişare ederek gerekli çalışmaları yapmak” dedi

ÇOCUKLARA YÖNELİK ÖZEL PROGRAMLAR

Fındık işçilerinin, çocuklarına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından eğitsel ve sportif faaliyetler düzenlenecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce kentimizin tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlenecek.

ÇOCUKLARIN YERİ TARLA DEĞİL OKUL

Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, yasal mevzuat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının talimatları ve İLO’nun kuralları çerçevesinde çocuk işçiliği ile mücadele için de çalışmalar yapıldığını belirtti. 16 yaşından küçük çocuklara yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler planlandığını söyleyen Dr. Hasan Tanrıseven “Çocukların yeri tarla değil, okuldur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.