Dolar 18,8849
Euro 20,0636
Altın 1.119,08
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Fındık üreticisine seslendiler

TOBB Başkanı ve sanatçılardan fındık üreticisine ‘Erken Hasat Yapmayın’ çağrısı…

Fındık üreticisine seslendiler
Ağustos 4, 2022 6:24 am
213

2022 ürünü fındıkta olgunlaşma dönemi son günlerini yaşarken, üreticilerin bir kısmına erken hasada karşı uyarılar yapıldı. Trabzon Ticaret Borsası’nın fındıkta kalite ve kazanç için erken hasada karşı başlattığı kampanyaya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) M.RifatHisarcıklıoğlu, ses sanatçısı Ekin Uzunlar ile oyuncu Seymen Aydın’da destek verdiler. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun“Fındık bahçesine erken girme, zarar da etme” sloganı ile yaptığı çağrıya ses sanatçısı Ekin Uzunlar; “Sevgili dostlar. Fındık bizler ve sizler için çok önemli bir nimet. Fındık bahçesine erken girme, zarar etme” diyerek katkı verdi. Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Seymen Aydın’da kampanyaya şu sözlerle destek oldu:

“Yarın girecesın fındıklığa hemi! Yarın başlaysın. Olur mi? Açıklama yapdiler da. Hasan emice, Emine abla, Yusuf dayı! La oğlum Ahmet, fındıklığa erken girma. Zarar edersın. Erken hasat zarar getırır. Cebini düşün. Erken girma fındıklığa!”

TOBB Başkanı ve sanatçıların video çağrısı sosyal medyada da büyük ilgi görürken, komisyonun aldığı karar gereği Trabzon’da sahil kesiminde 13 Ağustos’ta başlaması gereken hasat işlemlerinden evvel bahçelere girilmemesine de katkı sağlaması hedefleniyor. TTB’nin kampanyası için Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, erken toplamanın üründe kalite kaybına, dolayısı ile 2-3 randıman düşüklüğüne neden olduğunu belirterek, bir ton fındıkta bunun karşılığının yaklaşık 2-3 bin lira zarar olduğunu açıklamıştı. Trabzon Ticaret Borsası önceki yıllarda “Fındığı Daldan Değil, Yerden Toplayın” sloganı ile erken hasada karşı kampanya yürütmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.