Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 11°C
Çar 10°C

Fındıkta riskli dönem başlıyor!

Giresun’da ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava fındığa can suyu oldu.

Fındıkta riskli dönem başlıyor!
Şubat 20, 2023 7:25 am
39

Etkili olan yağmur ve kar yağışı fındığın su ve soğuma ihtiyacını büyük oranda karşıladı. Ancak bundan sonraki süreçte özellikle Mart ve Nisan ayında yağacak olan kar yağışı sonrası olası zirai don, fındığa geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük zarar verebilir. Fındık üreticilerinden olası bir zirai don afetine karşı, ürünlerini devlet destekli tarım sigortası ile güvence altına almaları istendi. Fındıkta tarım sigortası için son başvuru tarihi 28 Şubat 2023!.

FINDIĞINIZI GÜVENCE ALTINA ALIN!

FİSKOBİRLİK Sigorta fındık üreticilerini zirai son riskine karşı uyardı. FİSKOBİRLİK Sigorta’dan yapılan açıklamada üreticilerin, kilogram başına 65 TL’ye varan fiyatlardan fındıklarını hemen sigortalatıp, ödemesini ise hasat sonrasında yapabilecekleri bildirildi. Fındıkta devlet destekli tarım sigortası için son başvuru tarihinin 28 Şubat olduğu hatırlatılarak, üreticilerden bu tarihine kadar ürünlerini güvence altına almaları istendi. FİSKOBİRLİK Sigorta tüm kooperatifiler aracılığıyla üreticilerin hizmetinde. Fındığınızı sigortalatmak için geç kalmayın. FİSKOBİRLİK Sigorta ile fındık güvence altında.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.