Dolar 18,8994
Euro 20,0703
Altın 1.122,07
BİST 5.202,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Giresun kalite 52, Levant kalite 51 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından fındık alım fiyatının kilogram başına ortalama 54 lira olarak açıklanmasının ardından şimdi gözler, TMO’nun net alım fiyatına çevrildi.

Giresun kalite 52, Levant kalite 51 TL
Ağustos 1, 2022 6:06 am
196

Yapılan hesaplamalara göre, alan bazlı gelir, gübre ve mazot desteği çıkartılığında Giresun kalite yağlı fındığın kilogram fiyatı 52, levant kalite fındığın kilogram fiyatı ise 51 liraya denk geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı veya TMO’nun konuyla ilgili detayları bugün açıklaması bekleniyor.

“GİRESUN KALİTE FINDIK 1 LİRA FARKLI ALINACAK”

AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Fındık Çalışma Grubu Başkanı Cemal Öztürk, Giresun kalite fındığa kilogramda 1 lira fiyat farkı verileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortalama 54 lira fındık fiyatıyla ilgili açıklamasına Milletvekili Öztürk açıklık getirdi. Milletvekili Öztürk, katıldığı Sis Dağı Yayla Şenliğinde yaptığı konuşmada, 2022 yılı fındık alım kampanyasıyla ilgili müdahale alım fiyatı, alım kriterleri ve alım tarihlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanacağını ifade etti. Öztürk, “Giresun kalite fındıklar, Ordu kalite olan levant kalite fındığın 1 lira üzerinde alınacak” dedi.  Aynı zamanda TBMM Fındık Çalışma Grubu Başkanı olan Cemal Öztürk, 2022 yılı fındık taban fiyatını ortalama kilogram başına 54 lira olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Fındık Çalışma Grubu olarak teşekkür etti.

Milletvekili Cemal Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, fındık üreticilerinin açıklanan fiyattan memnun olduğunu belirtti. Fındık fiyatıyla ilgili beklenen müjdenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini hatırlatan Milletvekili Öztürk, “Fındık üreticimizin yüzünü güldürdü. Buna göre 2022 yılı ürünü için; Giresun ve levant kaliteli fındığın ortalama kilogram fiyatı, alan bazlı ödeme, mazot ve gübre destekleriyle birlikte 54 lira olarak belirlenmiştir. Şimdi sıra üreticimizdedir. Üreticimiz de fındığı tam olarak olgunlaşmadan toplamayarak, iyi kurutarak, mecbur kalmadıkça emanete vermeyerek fındığına sahip çıkmalı ve açıklanan fiyatların üzerinde bir fiyatla ürününü değerlendirmelidir. Böylece fındıktan hem üreticimiz hem de Türkiye kazançlı çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Üretici ve fındık sektörüne bereketli bir sezon dileyen Öztürk şunları kaydetti;

“Hükümetimiz bu sene de beklentileri karşılamış, atması gereken adımları atmış ve gereğini yapmıştır. Fındık üreticisine her zaman destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza, Fındık Çalışma Grubu’nu oluşturan milletvekili arkadaşlarımıza ve sahada alım sürecini yürütecek Toprak Mahsulleri Ofisi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da fındık üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Açıklanan fındık fiyatının Türkiye’ye, üreticilere, fındık sanayicilerine ve ihracatçılara hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.