Dolar 18,8766
Euro 19,9857
Altın 1.109,39
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 13°C

Giresun’a sıcak para girecek

Küçük esnaf ve sanatkarlara faizinin yüzde 50’si hazine destekli 500 bin TL’ye kadar kredi.

Giresun’a sıcak para girecek
Ekim 18, 2022 4:18 am
170

Öz Giresun Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Ayhan, faizinin yüzde 50’si hazine destekli esnaf ve sanatkarlara 500 bin liraya kadar kredi imkanı sunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Ayhan, aylık faiz oranı yüzde 7.5 olan esnaf destek paketi kredisi kapsamında Öz Giresun Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak Ekim ayında esnaf ve sanatkarlara yaklaşık 40 milyon lira kredi kullandıracaklarını kaydetti.

ESNAF DESTEK PAKETİ KREDİSİ BAŞVURULARI SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ‘Esnaf Destek Paketi Kredisi’nin Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla verildiğini belirterek, “kredi faizlerinin yüzde 50’si hazine tarafından karşılanmaktadır. Paket kapsamında esnaf ve sanatkarlarımıza aylık 7.5 faiz oranıyla 500 bin liraya kadar kredi kullandırılmaktadır. Şartları uyan her esnafız bu kredi imkanından faydalanabilir” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ HER ZAMAN ESNAFIMIZA DESTEK OLMUŞTUR”

Esnaf Destek Paketi Kredisinin ekonomik yönden çok zor günler geçiren esnaf ve sanatkarlara cansuyu olacağını ifade eden Ercan Ayhan, “Sayın Cumhurbaşkanımız pandemi döneminde ve son dönemlerde küçük esnaf ve sanatkardan desteğini hiçbir zaman esirgememiştir. Açıkladığı paketlerle her zaman destek olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Şuanda aylık 0-7.5 faiz oranından esnaf ve sanatkarlarımız 500 bin liraya adar kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla kredi kullanmaktadır” diye Ayhan,  “İşyeri edindirme ve ticari taşıt satın alınmada da esnaf ve sanatkarlarımıza 1.5 milyon liraya kadar kredi kullana bilmektedir. 500 bin lira kredi imkanı küçük esnaf ve sanatkarlar için gerçekten, ekonomilerini düzeltme ve işlerini yoluna koymaları anlamında iyi bir rakamdır. Bu kredi esnaf için gerçekten bir cansuyu kredidir. İşini, gücü kalkındıracak bir kredidir. Cumhurbaşkanımıza her zaman küçük esnaf ve sanatkarın yanında olduğu için esnaflarımız adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öz Giresun Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak bu ay içerisinde kredi başvurusunda bulunan esnaflara 35-40 milyon lira kredi kullandıracaklarının altını çizen Ercan Ayha, “buda Giresun ekonomisine yaklaşık 40 milyon lira sıcak para gireceği anlamına gelmektedir. Bu kredi aynı zamanda şehir ekonomisi ve esnaflarımızı ayağa kaldıracaktır.

Kooperatif olarak tüm esnaf ve sanatkarlarımıza kapımız açıktır. Bu krediyi esnafımıza nasıl kullandırabilirizin çabasındayız” ifadelerini kullandı.

Ayhan, paydaşları olan Giresun Merkez Halkbank Osman Ağa Şubesi müdür ve personellerine ise özverileri çalışmalarından dolayı ise teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.