Dolar 18,8854
Euro 19,9812
Altın 1.108,86
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 13°C

TRT Trabzon Radyosu Piraziz’den yayın yaptı

TRT Trabzon Radyosu, “Bölge Gündemi” Canlı Kuşak Programını 19 Ekim Çarşamba günü Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirdi.

TRT Trabzon Radyosu Piraziz’den yayın yaptı
Ekim 20, 2022 7:09 am
180

TRT Trabzon Radyosundan gelen canlı yayın ekibi, “Bölge Gündemi” Canlı Kuşak Programında TRT Radyo 1 dinleyicilerine okul öğretmenleri Gürhan Cabbar ve Yasemin Demir’in katılımlarıyla Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden seslendi.

Piraziz’den gerçekleşen programda, Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gürhan Cabbar “Edebi Karekod”, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmeni Yasemin Demir “Haklarımla Güvendeyim” çalışmalarını TRT Radyo 1 dinleyicilerine aktardı.

“Edebi Karekod”, günümüzde birçok alanda kullanılmakta olan karekodları, öğrencilerin etkin katılımıyla öğrenme ve öğretme faaliyetinin içerisine alan bir çalışmadır. Türk Dili ve Edebiyatı dersine ait içeriklerin karekodlar ile verildiği, öğrencilerin bu karekodları bir oyun şeklinde arayıp bulduğu, akıllı telefonları ile okuttuğu ve okuttuğu karekodları Türkçe yazım noktalama kurallarına uygun olacak şekilde internet ortamında mesaj olarak paylaştığı bir çalışmadır. Çalışma, oyun tabanlı öğrenme alanında Uluslararası 5.Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesine bildiri olarak kabul edilmiş ve 9.Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayında sözlü sunum olarak sunulmuştu.

“Haklarımla Güvendeyim” projesinde, çocukların çocuk hakları konusunda bilgilenmeleri, kendilerini ihmal ve istismar durumlarından koruyarak olası durumlarda ilgili birimlere ulaşmalarını sağlamak amacıyla araştırmacılar tarafından “Çocuk Hakları” mobil uygulaması geliştirilmiştir. Çocuklarla çocuk hakları için oluşturulan oyunlar oynanmış, çocuk hakları ile ilgili şarkı öğretilmiş ve Çocuk Hakları Mobil uygulaması tanıtılmıştır. Proje sonucunda oyunların, şarkının ve “Çocuk Hakları” mobil uygulamasının çocuklarda belirgin ölçüde çocuk hakları farkındalığının kazandırıldığı tespit edilmiştir. Proje,6. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde “Bilimsel ve Teknolojik Faaliyetler” kategorisinde bölgesel ödül almaya hak kazanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.