Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

Giresunlular 7’den 77’ye camilere akın etti

İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol “üç ayların” ilk başlangıcını simgeleyen Regaib Kandili il genelinde dualarla idrak edildi.

Giresunlular 7’den 77’ye camilere akın etti
Ocak 27, 2023 8:28 pm
74

Ramazan ayının habercisi, “üç ayların” ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili münasebetiyle vatandaşlar camilere akın ettiler. Camileri dolduran 7’den 70’e kadın, erkek, çocuk binlerce Müslüman el açarak dua edip kandilin manevi atmosferini yaşadı.  İl Müftülüğünce Hacı Miktat Camii’nde “Regaib Kandili Özel Programı” gerçekleştirildi. Programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Kardeşlerim! Rahmet-i İlahiyyenin üzerimize sağanak gibi indiği, Rabbimizin lütuf ve kereminin bizleri kuşattığı, Mübarek Üç Ayların manevi ikliminin ilk habercisi Regaib Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünleri ikram eden Rabbimize hamdolsun. Bu gece; Yüce Rabbimizin insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği bir gecedir. Bu gece, yapılan duaların kabul olduğu, Mevla’mızın rahmetinden af ve mağfiretin dilenildiği, barış ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği bir gecedir.” dedi. Programa Vali Yardımcısı Muhammet Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden ve vatandaşlar katıldı. Program sonunda vatandaşlara ikramda bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.