Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 15°C
Sal 11°C
Çar 9°C

Giresun’un kalbi depremzedelerle

Giresun’da da yardımseverler depremzedelere destek olmaya devam ediyor.

Giresun’un kalbi depremzedelerle
Şubat 11, 2023 6:39 am
45

Sabah saatlerinden itibaren ellerinde koli ve poşetlerle merkezlere gelenler, yardımları yetkililere teslim etti. Kentten yardım malzemeleri ile ekipman taşıyan 82 araç, bölgeye hareket etti.

GİRESUN İŞ DÜNYASI DEPREMZEDELERİN YANINDA

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, depremin ilk dakikasından itibaren yardım kampanyası ile deprem bölgesine el uzattıklarını ifade ederek, “Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda tespit edilen ihtiyaçlar çerçevesinde çalışmalara başlanmış ve akabinde lojistik yardım ağı 24 saat kesintisiz oluşturulmuştur. İlk etapta elektrikli yada tüplü ısıtıcılar, battaniye ve kışlık kıyafetler ile su ihtiyaçları temin edilmiş ve Giresun Valiliğimizin planlaması dahilinde AFAD Genel Merkezi’nin bizlere ilettikleri bölgelere birinci grup yardım tırlarımız ulaştırılmıştır. Ardından ise tüplü ısıtıcı, su, çocuk bezi, çocuk maması, su deposu, battaniye, mont, kaban, bot, muhtelif gıda malzemeleri, hijyen ve temizlik malzemeleri gibi acil ihtiyaçlar için Odamız bünyesinde oluşturulan Deprem Koordinasyon Merkezi vasıtasıyla bir tedarik ağı kurulmuş ve çalışmalar bu kapsamda devam etmektedir. Depremin ilk dakikasından itibaren Giresun iş dünyasının ayni ve nakdi yardıma olan yoğun ilgisi vesilesiyle, onlarca ulaşım aracı ile mağduriyet bölgesindeki insanlarımıza yardımlarımızı ulaştırmış bulunmaktayız. Bu vesileyle 15 milyona yakın insanımızı etkileyen iki büyük depremin izlerinin en kısa zamanda silinmesi adına gönderilen yardımlara yoğun ilgi gösteren Giresun iş dünyasına teşekkür eder, yardımların devamını dileriz” dedi.

GRÜ YARDIM KONVOYU YOLA ÇIKTI

Giyecek, gıda, temizlik maddesi, çocuk ve hijyen malzemeleri, sağlık malzemesi, arama-kurtarma donanımları ve mutfak kurma aparatlarından oluşan kargolar deprem bölgesinde AFAD yetkililerine teslim edilecek. Yardım konvoyunda personellerinin yanı sıra bölgede görev yapmak üzere gönüllü olan öğrencilerinde de yer alıyor.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, “Ülkemiz çok büyük bir deprem felaketi yaşadı. Kaybettiğimiz yirmi bine yakın can var. Yaralı sayımız yüz binin üzerinde. Dışarıda soğuk havada mahsur kalmış, gönderilecek yardımları bekleyen, ihtiyaç sahibi binlerce kardeşimizin bugün yanında olmak zorundayız. Giresun Üniversitesi olarak ilk etapta bu konvoyu hazırladık. Bölgede sıcak yemek pişirip dağıtacak bir seyyar mutfak kuracağız. Arama-kurtarma ekiplerine takviye destek verecek arkadaşlarımız da bu konvoyun içinde. Biz büyük bir ülkeyiz. Ve büyük bir milletiz. Bu felaket karşısında insanlarımızın gösterdiği tavır milletimizin ne kadar eşsiz ve benzersiz bir ulus olduğunu bir kere daha ortaya çıkardı. Milletimizle iftihar ediyorum. Bu acıları hep birlikte atlatmaya çalışacağız. Kimsenin kendini yalnız ve çaresiz hissetmesine tahammülümüz yok. Konvoyda görev alan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hayırlı görevler yapmalarını, kazasız ve belasız bir şekilde tekrar Üniversitemize dönmelerini temenni ediyorum. Allah yardımcınız olsun. Dualarımızı bölge için eksik etmeyeceğiz. Elimizden gelen yardımları fazlasıyla yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.