Dolar 18,8870
Euro 19,9159
Altın 1.099,01
BİST 5.028,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C

Glutensiz doğum günü pastası kesildi

Çıtlakkale Anaokulu öğrencileri ve aileleri, çölyaklı çocuklarla biraraya gelerek doğum günü kutlaması yaptılar.

Glutensiz doğum günü pastası kesildi
Aralık 15, 2022 8:19 am
128

Giresun Fen Lisesi öğrencileri Didem Aydın, Azra Güner ve İpek Şule Yıldırım danışman öğretmenleri Çiğdem Aydın koordinatörlüğünde TÜBİTAK için hazırladıkları ‘En Değerli Hazinem Ailem’ projesi kapsamında Giresun Çölyaklılar Derneği ile iletişime geçerek ildeki çölyak hastası çocuklara ulaştılar. Projede Giresun Çölyaklılar Derneği ve sponsorların dadesteği ile glutensiz yaş pasta ve kurabiyeler hazırlandı. Hazırlanan yaş pasta ve kurabiyeler ile çölyaklı çocuklara temsili doğum günü kutlaması yapıldı. Ardından glutensiz undan oyun hamuru hazırlandı.

Çölyak hassasiyeti olan çocuklar ve aileler programdan duydukları mutluluğu ifade ettiler. Kaliteli ve eğlenceli vakit geçiren çocuklar glutensiz undan yapılan oyun hamurları ile oyunlar oynadılar. Programa katılan Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, proje koordinatörü Çiğdem Aydın ve öğrencilerini kutladı. Bulut, “Öğrencilerimizin En Değerli Hazinem Ailem projesi kapsamında farkındalık oluşturmak için böyle güzel bir etkinliğe imza atmış olması son derece önemli ve anlamlıdır. Özellikle farklı hassasiyeti olan insanların toplum tarafından bilinmesi noktasında bu etkinlikler daha da önemli” dedi. Bulut, çölyaklı çocukların yaşam kalitesini artırmak için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Çıtlakkale Anakokulu Müdürü Fatih Yeter, “Toplumsal ve insani değerler insan yaşamının en önemli yanını oluşturur. Toplumun bir parçası olarak bireylerin; içinde yaşadıkları toplumun insani değerlerini bilmeleri ve bir davranış biçimi olarak özümsemeleri gerekir. İnsanların yaşamlarını etkileyen ve şekillendiren bu değerler, gözlem ve etkileşimlerle yaşayarak ve hissedilerek öğrenilir. Bizler de bugün burada öğrencilerimiz ve değerli ailelerimizle birlikte çok anlamlı bir çalışmayı gerçekleştirdik. Çölyak hassasiyeti olan çocuklarımızın mutluluğu bizleri oldukça duygulandırdı ve mutlu etti. Ayrıcalıklı gruplarla yapılacak farkındalık faaliyetlerinde üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.