Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 13°C
Çar 10°C
Per 10°C

Hayatın her anı öğrenme zamanı

Giresun’da 2022 yılında il ve ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri bünyesinde 5 bin 191 mesleki kurs açıldı. Bu kurslara 85 bin 46 kursiyer katıldı.

Hayatın her anı öğrenme zamanı
Ocak 6, 2023 9:11 am
98

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, yaygın eğitim-öğretim kapsamında il nüfusunun yüzde 12’sine ulaşma hedefinin yüzde 19 olarak gerçekleştiğini belirtti. Tosunoğlu, 2022 yılı yaygın eğitim istatistiklerini açıkladı. Hayat boyu öğrenmenin, yaşam boyu süren, hayatın her alanında varlığını sürdüren ve yerel hayatın her aşamasında gerçekleştirilen bir eğitim faaliyeti olduğunu ifade eden Tosunoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezlerimiz öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla 75 alanda, 2 bin 678 mesleki kurs program, bin 44 genel kurs programı olmak üzere toplam 3 bin 672 adet kurs programından kurslar açarak çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

“Her zaman her yerde herkes için eğitim” anlayışıyla Giresun’da 2022 yılında 5 bin 191 kursun açıldığını ve bu kurslara, 29 bin 729’u erkek, 55 bin 317’i de kadın olmak üzere 85 bin 46 kursiyerin katıldığını aktaran Tosunoğlu, “Halk eğitimi merkezlerimizce 2022 yılında açılan gerek kurs sayımız gerekse kursiyer sayımız ve kurs çeşitliliğimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme tarafından belirlenen yıllık hedeflerin üzerinde gerçekleşmiş, buna göre Bakanlığımızca belirlenen yıllık il nüfusunun yüzde 12’sine ulaşma hedefi, ilimizde yüzde 19 olarak gerçekleşmiştir” bilgisini verdi.

5 BİN 615 VELİYE EĞİTİM VERİLDİ

Tosunoğlu, 2022 yılı içerisinde velilere yönelik olarak uygulamaya konulan “Aile Okulu” projesi kapsamında; tüm ilçelerde halk eğitimi merkezleri tarafından 44 saat olarak verilen eğitimlerle aile yapısını olası risklere karşı daha korunaklı hale getirilmesinin hedeflendiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Aile içi iletişim becerileri, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duyusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ilk yardım, çevre koruma bilincinden oluşan 10 farklı ders yer almaktadır. Aile Okulu Projesinde bugüne kadar, Giresun genelinde açılan 272 kursa, 5 bin 615 velimizin katılımı sağlanmıştır. Aile okulu eğitimleri 2023 yılında da, ara vermeden ve çeşitlenerek devam edecek olup velilerimiz ihtiyaç duydukları her konuda desteklenecektir.”

KURSLAR ÜCRETSİZ

Halk eğitimi merkezlerinde yer alan kursların ücretsiz olduğunu ve her yaş düzeyine hitap ettiğini de kaydeden Tosunoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Her yaşta vatandaşa ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik; mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda kurslar verilmektedir. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, her çalışma alanında olduğu gibi hayat boyu öğrenme kurslarında da özel bireylere ayrıca önem vermektedir. Özel eğitim bireylerine yönelik sosyal, fiziksel, psikolojik ve kişisel gelişim alanlarında, kendilerini geliştirmeleri amacıyla açılan kurslar büyük ilgi görmektedir. Bu doğrultuda, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezimize bağlı ‘Özel Yürekler’ kurs merkezimiz açılarak özel öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından uygulamaya konulan ‘Kurslarımızla Köylerdeyiz’ ve ‘Hayat Boyu Öğrenen Mahalle’ projeleri kapsamında, köylerimizde ve mahallelerimizde; arıcılık, peynir yapımı, sürü yönetimi, halk oyunları, okuma yazma, Kur’an-ı Kerim, Türk İşaret Dili gibi kurslarımızı planlayarak uygulamaya geçirdik. Eğitim seferberliği kapsamında; eğitimine ara veren, yarıda bırakan ya da hiç okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik, il genelindeki halk eğitimi merkezlerimizce kurslar düzenlenmiş, bu kurslarda 519 kursiyerimizin okuma yazma öğrenmesi sağlanmıştır. Kurslarımız 2023 yılında nitelik ve nicelik olarak artarak sürecek. Vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları, ilgili oldukları alanlarda kurslara katılmaları için halk eğitimi merkezlerimiz onların hizmetinde olacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.