Dolar 18,8862
Euro 20,0312
Altın 1.103,64
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C

İlçe müftüleri toplandı

İl Müftüsü Ramazan Topcan, ülkenin en büyük zenginliği olan gençlere yönelik çalışmalara önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

İlçe müftüleri toplandı
Kasım 26, 2022 8:05 am
114

İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı İl Müftüsü Ramazan Topcan başkanlığında gerçekleştirildi.

Tirebolu İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda müftülüklerce yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesi, hizmetlerde metot ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesi, camilerde yapılacak programlarla ilgili görüş alışverişi ve mevzuatla ilgili genel konular istişare edildi.

“TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖNEMLİ BİR ÖĞRENME YÖNTEMİ“

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yazılı talimatlarını ilçe müftüleriyle paylaşan İl Müftüsü Topcan, istişarenin önemine değinerek, “Çalışmalarda birbirimizin tecrübelerinden istifade edelim. Cemaatinizle beraber olun. Camilerde vaaz programlarınız olsun. Cumalarda mutlaka minberde, kürsüde olun. Kur’an kursu açılması gereken bölgelerimiz var bir kere daha gözden geçirelim. İçerisinde bulunduğumuz kış aylarını iyi değerlendirelim. Bir taraftan cemaatimizin bir taraftan da personelimizin eğitimini önemseyelim. Kur’an kursu öğrencilerimize yönelik sosyal etkinliklerimizi zenginleştirelim. Konu hakkında Halk Eğitimi Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü ile görüşün. Yeni yeni programlar yapın. Diğer taraftan Muhterem Başkanımızın en önemli talimatlarından olan; ‘Her Din Görevlisinin 10 Genci Olsun’ projesinin ilçelerimizde bizzat takipçisi olun. Üniversitelerde geçerken gençlik kulüplerinin oluşmasını sağlayalım.“ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.