Dolar 18,8789
Euro 20,0131
Altın 1.111,30
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Kendi oyunlarını kendileri tasarladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Matematik Seferberliği doğrultusunda Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürüttüğü faaliyetlere bir yenisi daha eklendi. Giresun Bilim ve Sanat Merkezi tarafından BİLSEM öğrencilerine yönelik ‘Matematik’ temelli kodlama çalışmaları gerçekleştirildi.

Kendi oyunlarını kendileri tasarladı
Ekim 29, 2022 6:12 am
166

8-23 Ekim 2022 tarihleri arasında, Giresun Bilim ve Sanat Merkezi Dijital Tasarım Atölyesi’nde düzenlenen etkinliklerde öğrenciler, öğretmenleri Anıl Birgül danışmanlığında “KoduGameLab” oyun tasarım aracı ile ‘Matematik’ temelli kodlama çalışması yaparak kendi oyunlarını tasarladı. Çalışmaların son gününde İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Babur ile AR-GE birimi üyeleri de hazır bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Matematik Seferberliği kapsamında yürütülen çalışmalara dair değerlendirmesinde; Öğrencilerimize matematiği sevdirmek ve gelişimlerini desteklemek için yapılan etkinlik ve atölye çalışmalarının önemine bir kez daha vurgu yaptı. Okullarda Matematik Seferberliği çalışmalarının artarak devam edeceğini belirten Tosunoğlu, Matematik ile kodlamayı birleştirerek güzel çalışmalar ortaya çıkaran tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.