Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

KGK Genel Başkanı Dim, 355 oyla 1. Sıradan seçildi

Anadolu gazetelerini temsilen 2023-2025 yılları arasında Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’nda görev yapacak 3 üyenin belirleneceği seçim, Ankara’da Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

KGK Genel Başkanı Dim, 355 oyla 1. Sıradan seçildi
Ocak 27, 2023 8:23 pm
71

Basın İlan Kurumu (BİK) 32. Dönem Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Seçimi’nde Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim en yüksek oyu alarak seçilirken, diğer üyeler Tahir Gülebak ve Mehmet Ergün oldu. KGK Genel Başkanı Dim’e Giresun’dan Öncü ve Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Yakarışık, Dereli’nin Sesi ve Yeşil Çotanak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Suna Akbaş ile Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Güngör oylarıyla destek verdi. 303 oy alan Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen ise BİK’e seçilemedi.

İlk gününde yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ikinci güne ertelenen seçimin açılışında konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, adaylık sürecinin Türk basınına yakışır bir duyarlılık ve nezaketle geçtiğini belirterek, “Genel Kurulumuza hangi adayımız gelecek olursa olsun kazanan basınımız ve Kurumumuz olacaktır. Dolayısıyla bu çok sesli demokrasi ortamına en çok hoşgörü ve sağduyu yakışacaktır. Tüm adaylarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi. Genel Müdür Erkılınç’ın konuşmasının ardından, divan heyeti oluşturularak seçimlere geçildi. Erdoğan Erişen 303, Mehmet Ali Dim 355, Mehmet Ergün 321, Tahir Gülebak 346, Ümit Babacan 320, Yusuf Ziya Çakır 307 oy aldı.

Böylece seçimde en yüksek oyu alan Mehmet Ali Dim, Tahir Gülebak ve Mehmet Ergün, BİK Genel Kurulu’nda 2023-2025 yılları arasında Anadolu gazetelerini temsilen görev yapacak isimler oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.