Kısır çekişmeleri bırakalım
GESOB Başkanı Kara, Giresun’a yatırım yapmak isteyen yatırımcılara, bürokratik engeller ve zorluklar çıkarılması nedeniyle işsizliğin her geçen gün artarak büyüdüğünü ve Giresun’un sürekli olarak göç verdiğini kaydetti. Kara, “Bu olumsuzluklar ve teşviklerin cazip olmaması nedeniyle kendi hemşehrilerimiz dahi yatırım için il dışına yönelmektedir” dedi.
Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Giresunluları kısır çekişmeleri bırakarak yatırımcıları kucaklamaya davet etti. Kara, Giresun’da altyapı ve ulaşım sorunlarına süratli çözüm üretecek ortak anlayışa ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Kara, “Giresun’un ve bölgenin gelişip, kalkınabilmesi ve rekabet gücünün artırılabilmesi için, Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu demiryolu ve demiryolunun denizle birleştiği noktaya uluslararası ticari liman kurulmalı. Giresun-Dereli-Şebinkarahisar-Sivas-Akdeniz duble yolu, Giresun şehir geçişi güney çevre yolu yapılmalı. Serbest Bölge ve lojistik merkez kurulmalı. Giresun Adası, Kalesi, Gedikkayası başta olmak üzere turizm cazibe merkezleri oluşturulmalı. Bölgemizin belli sektörlerde yatırım üssü olması ve makus talihinin değişmesi için ayrıcalıklı teşvik sisteminin uygulanması gerekmektedir. Belli bir program içerisinde bu yatırımların gerçekleşmesi halinde bölgemizde düşük katma değer yaratan sektörler yerine katalijör görevini üstlenecek ve ağır sanayi yanında yan sanayide çekecek kümeleme oluşturacak gerçek sanayi yatırımlarının desteklenmesi ile coğrafi yakınlık avantajına sahip olduğumuz Avrasya ve Asya bölgesi için ilimiz ve bölgemiz üretim üssü haline gelebilecektir” dedi.
GESOB Başkanı Kara, “Giresun’un ve bölgenin gelişip, kalkınabilmesi ve rekabet gücünün artırılabilmesi için, Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu demiryolu ve demiryolunun denizle birleştiği noktaya uluslararası ticari liman kurulmalı. Giresun-Dereli-Şebinkarahisar-Sivas-Akdeniz duble yolu, Giresun şehir geçişi güney çevre yolu yapılmalı. Serbest Bölge ve lojistik merkez kurulmalı. Giresun Adası, Kalesi, Gedikkayası başta olmak üzere turizm cazibe merkezleri oluşturulmalı. Bölgemizin belli sektörlerde yatırım üssü olması ve makus talihinin değişmesi için ayrıcalıklı teşvik sisteminin uygulanması gerekmektedir. Belli bir program içerisinde bu yatırımların gerçekleşmesi halinde bölgemizde düşük katma değer yaratan sektörler yerine katalijör görevini üstlenecek ve ağır sanayi yanında yan sanayide çekecek kümeleme oluşturacak gerçek sanayi yatırımlarının desteklenmesi ile coğrafi yakınlık avantajına sahip olduğumuz Avrasya ve Asya bölgesi için ilimiz ve bölgemiz üretim üssü haline gelebilecektir” dedi.