Dolar 18,8643
Euro 19,9114
Altın 1.097,49
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Kısır çekişmeleri bırakalım

GESOB Başkanı Kara, Giresun’a yatırım yapmak isteyen yatırımcılara, bürokratik engeller ve zorluklar çıkarılması nedeniyle işsizliğin her geçen gün artarak büyüdüğünü ve Giresun’un sürekli olarak göç verdiğini kaydetti. Kara, “Bu olumsuzluklar ve teşviklerin cazip olmaması nedeniyle kendi hemşehrilerimiz dahi yatırım için il dışına yönelmektedir” dedi.

Kısır çekişmeleri bırakalım
Aralık 20, 2022 6:24 am
138

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Giresunluları kısır çekişmeleri bırakarak yatırımcıları kucaklamaya davet etti. Kara, Giresun’da altyapı ve ulaşım sorunlarına süratli çözüm üretecek ortak anlayışa ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Kara, “Giresun’un ve bölgenin gelişip, kalkınabilmesi ve rekabet gücünün artırılabilmesi için, Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu demiryolu ve demiryolunun denizle birleştiği noktaya uluslararası ticari liman kurulmalı. Giresun-Dereli-Şebinkarahisar-Sivas-Akdeniz duble yolu, Giresun şehir geçişi güney çevre yolu yapılmalı. Serbest Bölge ve lojistik merkez kurulmalı. Giresun Adası, Kalesi, Gedikkayası başta olmak üzere turizm cazibe merkezleri oluşturulmalı. Bölgemizin belli sektörlerde yatırım üssü olması ve makus talihinin değişmesi için ayrıcalıklı teşvik sisteminin uygulanması gerekmektedir. Belli bir program içerisinde bu yatırımların gerçekleşmesi halinde bölgemizde düşük katma değer yaratan sektörler yerine katalijör görevini üstlenecek ve ağır sanayi yanında yan sanayide çekecek kümeleme oluşturacak gerçek sanayi yatırımlarının desteklenmesi ile coğrafi yakınlık avantajına sahip olduğumuz Avrasya ve Asya bölgesi için ilimiz ve bölgemiz üretim üssü haline gelebilecektir” dedi.

GESOB Başkanı Kara, “Giresun’un ve bölgenin gelişip, kalkınabilmesi ve rekabet gücünün artırılabilmesi için, Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu demiryolu ve demiryolunun denizle birleştiği noktaya uluslararası ticari liman kurulmalı. Giresun-Dereli-Şebinkarahisar-Sivas-Akdeniz duble yolu, Giresun şehir geçişi güney çevre yolu yapılmalı. Serbest Bölge ve lojistik merkez kurulmalı. Giresun Adası, Kalesi, Gedikkayası başta olmak üzere turizm cazibe merkezleri oluşturulmalı. Bölgemizin belli sektörlerde yatırım üssü olması ve makus talihinin değişmesi için ayrıcalıklı teşvik sisteminin uygulanması gerekmektedir. Belli bir program içerisinde bu yatırımların gerçekleşmesi halinde bölgemizde düşük katma değer yaratan sektörler yerine katalijör görevini üstlenecek ve ağır sanayi yanında yan sanayide çekecek kümeleme oluşturacak gerçek sanayi yatırımlarının desteklenmesi ile coğrafi yakınlık avantajına sahip olduğumuz Avrasya ve Asya bölgesi için ilimiz ve bölgemiz üretim üssü haline gelebilecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.