Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

Kur’an’ı yakan kafir cezasız mı kalacak?

Mil-Diyanet Sen Giresun Şubesi Başkanı Celalettin Ocak, İsveç’teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i ‘ifade özgürlüğü’ bahanesine sığınarak yakan Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan’a tepki gösterdi.  

Kur’an’ı yakan kafir cezasız mı kalacak?
Ocak 24, 2023 6:29 am
83

Mil-Diyanet Sen Giresun Şubesi Başkanı Celalettin Ocak, Danimarka’da Müslümanlara ve Kur’an-ı Kerim’e yönelik eylemleriyle tanınan aşırı sağcı ve ırkçı Sıkı Yön Partisi’nin lideri Rasmus Paludan’ın provokatif eylemini şiddetle kınadı.

Duyarsız ve provokatif eylemin dünya genelindeki 1,5 milyardan fazla Müslümanın dini hassasiyetlerini rencide ettiğini belirten Ocak yaptığı yazılı açıklamada, “İsveçli bir politikacı ve avukat Rasmus Paludan göstere göstere Kur’an-ı Kerim’i yaktı ve İsveç hükûmeti buna seyirci kaldı.

Önce, Türkiye Büyükelçiliği önünde Hz. Peygamber’e (s.a.s) yönelik hakaret içeren bir karikatür açtı bu kafir. Kur’an’ı yakacağını ilan ettiğinde, İsveç Dışişleri Bakanı ‘Kur’an yakılması ifade özgürlüğüne girer’ diyerek saçmaladı. ‘Müslüman Türkler ve Kürtleri burada istemiyorum’ diyen kafir, sonunda Türkiye Konsolosluğu önünde Kur’an-ı Kerim’i yaktı.

Müslümanlar olarak elbette tepki göstereceğiz, lanet okuyacağız, buğzedeceğiz. Çünkü elimizden ancak bu geliyor. Ancak, Devlet büyüklerimiz İsveç hükûmetine hemen haddini bildirmelidir. İsveç’in Ankara Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı’na çağırılmasını Mil-Diyanet Sen olarak olumlu buluyoruz ama kutsal kitabımıza yapılan bu densizliğe seyirci kalan İsveç hükûmetine karşı daha ciddi yaptırımların uygulanması gerektiğini ifade ediyoruz.

Mil-Diyanet Sen olarak, Kur’an’ı yakan bu alçak kafiri ve bu menfur eylemi adeta destekleyen İsveç hükûmetini lanetliyoruz. Ayrıca, İsveç hükûmetine, dans icat ettiklerinde yazdığı bir mektupla Fransa’ya 100 yıl dansı unutturan Kanuni Sultan Süleyman’ı hatırlatıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.